Bianca’s chili con carne
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 1-2 teentjes knoflook, 1 eetlepel gemalen komijn,
1 eetlepel chilipoeder, 1 runderbouillonblokje, zout, peper
Tip: Vindt u chilipoeder te kruidig, gebruik dan paprikapoeder voor een mildere smaak
Tip: 100 gram vlees per volwassene is meer dan genoeg
Tip: er blijft 100 gr vlees over. Maak daar kleine soepballetjes van en maak de volgende dag een lekker soepje! Of, neem iets meer vlees 😉
Ingrediënten
1 ui
2 paprika’s
1 blik (Aldi) tomatenstukjes
1 blikje tomatenpuree
400 (Aldi) gr gehakt
500 ml kraanwater
Een pot (Aldi) bruine bonen
Bereiding:
Pel en snipper de ui. Pel de teentjes knoflook en pers ze. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes. Trek een bouillon van het kraanwater en het bouillonblokje. Doe een klein beetje olie in een ruime pan en fruit de ui, knoflook en paprika. Voeg de smaakmakers toe en fruit ze een minuutje mee. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en bouillon toe. Zodra het mengsel kookt, voeg de gehakt toe en laat circa 20 minuten doorkoken. Voeg als laatste de bruine bonen toe en laat nog 5 minuten doorkoken. Voeg zout Ongeveer 20 minuten koken. Aan het einde gewassen bruine bonen toevoegen. Maak af met zout en peper naar smaak.
Bianca over haar gerecht: chili con carne is echt ontzettend lekker met een stukje stokbrood en bijvoorbeeld ook wat stukjes tomaat.