Isabella’s minestronesoep

Isabella’s minestronesoep
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

isabellaas minnestronesoep

Smaakmakers: gedroogde Italiaanse kruiden naar smaak, 1 bouillonblokje

Tip 1: in bouillon zit redelijk wat zout. Doseer het spaarzaam. De spekjes zijn immers ook al zout van smaak.
Tip 2: witte bonen zijn een goede (en goedkope) vleesvervanger!

Ingrediënten 

1 pot (circa 250 gram) witte bonen in tomatensaus
1 pak spekjes
1 grote saucijs
2 blikjes tomaten puree
1 zak (750 gr) (diepvries) gemengde Italiaanse groente
Koffiekopje macaroni
1 ui
1,5 liter kraanwater

Bereiding:

Pel en snipper de ui. Snijd de worst open en verwijder het vlees uit het velletje. Snijd het (indien nodig) in kleine stukjes. Bak de spekjes en de ui in een ruime braadpan. Voeg het water toe. Voeg nu het vlees, de tomatenpuree, de kruiden, het bouillonblokje en de macaroni toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de groenten toe en breng wederom aan de kook. Voeg als laatste de bonen (inclusief vocht) en de Italiaanse kruiden toe. Zet de hittebron uit. Doe de deksel op de pan en laat nog 10 minuten staan.

Isabella over haar gerecht: Ik heb alle ingrediënten bij supermarkt Hoogvliet gekocht, maar bij andere supermarkten kom je ongeveer dezelfde prijzen tegen.

Eén gedachte over “Isabella’s minestronesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *