Miranda’s hartige taart

Miranda’s hartige taart
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: peper

Ingrediënten

1 pak bladerdeeg (10 vellen)
250 gr gehakt
1 bakje champignons (250 gr)
1 paprika
1 stronk prei
1 ei
100 gr crème fraîche (Zaanse Hoeve)
100 gr geraspte kaas (Euroshopper)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en snijd de prei en paprika. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pak een grote springvorm of quichevorm en bekleed de bodem met 7 bladerdeegvellen (overlappend en overhangend).

Pak een pan en rul het gehakt. Voeg alle groenten toe. Voeg peper naar smaak toe. Doe het mengsel in de met bladerdeeg beklede springvorm/quichevorm. Klop het ei los met de crème fraîche. Giet dit over het mengsel. Bestrooi met de kaas. Sluit de bladerdeegvellen en gebruik de overige 3 vellen om ‘gaten te dichten’. Bak in circa 20 minuten gaar in de oven.

Miranda over haar gerecht: Dit is een ideaal gerecht om restjes eten mee weg te werken. Zolang het maar klein/fijn gesneden is, is eigenlijk alles mogelijk wat je lekker vindt. Spekjes, kipfilet, ham blokjes, alle koolsoorten, en andere groenten, etc. Overigens smaakt komijnzaad ècht heerlijk bij de koolsoorten. Wij eten hier vaak nog een simpele maar lekkere komkommer-tomaat salade bij. Eet smakelijk!!

2 gedachten over “Miranda’s hartige taart

  1. Erg lekker!
    Het leuke is dat je de vulling kan variëren met wat er nog in de koelkast ligt en ook de kids vonden het erg lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *