Sandra’s andijvieschotel met brie
Geschikt voor 6 personen
Smaakmakers: 2 tenen knoflook of knoflookpoeder, zout, nootmuskaat, gehakt kruiden
Tip: ‘snufje’ is de aanduiding voor een hoeveelheid die tussen duim en wijsvinger past
Ingrediënten
2 kroppen andijvie (circa 1 kilo)
3 uien
400 gram gehakt
1,5 kilo aardappelen
3 dl melk
200 gram brie
Paneermeel
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd verse andijvie in reepjes. Pel en snipper de ui. Snijd de brie in plakken. Pers de teentjes knoflook. Kook de aardappelen met een snufje zout gaar in een pan met water. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Roerbak de ui en knoflook in wat boter. Voeg de andijvie toe en roerbak voor ongeveer 3 minuten. Rul het gehakt met wat gehakt kruiden bruin. Maak een puree van de aardappelen met de melk en nootmuskaat. Schep de andijvie in een grote ovenschaal. Schep daarop het gehakt en daarop de aardappelpuree. Bedek de schaal met paneermeel en de schijven brie. Bak de schotel 10 tot 15 minuten tot de brie een mooi kleurtje heeft.
Ik maak dit met regelmaat , echt heerlijk !
Heerlijk! Genieten hoeft geen bres in je portemonnee te slaan. Zo zie je maar weer. groetjes, Merlien
In plaats van gehakt spek erin dar met beetje sambal erbij met bakken heerlijkk
Mooie variatietip, Wolf! groetjes, Merlien