Alexandra’s verjaardagstip

Voor een kinderfeestje vinden kinderen het leuk om als activiteit/ traktatie zelf taartjes te laten samenstellen. ieder een bodempje van 1 lapje (diepvries)bladerdeeg, en dan mogen de kinderen het zelf vullen met fruit (vers seizoensfruit of uit blik), en eventueel een scheutje vanillevla of sojavla als bodem, en zelf slagroom er op spuiten!  Als vrolijke entourage kun je eenmalig investeren in herbruikbare kleurige plastic kinderbordjes en -bekertjes van Ikea (ieder setje 99 cent per 6 stuks), en bij de Albert Heijn zijn bijvoorbeeld papieren parasolletjes te koop voor 1,70€ /50 stuks (= 3 en een halve cent per kind). Met die parasolletjes en een paar stukjes fruit kun je ook een heerlijke, vrolijke en gezonde traktatie voor op school maken. zelfgemaakte zakjes met popcorn zijn ook heel goedkoop, of kleine potjes zelfgemaakte appelmoes (lege potjes spaar je op van bijvoorbeeld kappertjes).

2 gedachten over “Alexandra’s verjaardagstip

  1. Versier een gewoon glas. Doop de bovenkant even in water en dan gelijk in suiker. Je krijgt dan een mooi randje om het glas. Gewone rietjes kan je versieren. Een strookje papier van 4 cm inknippen en dan net als een papieren rokje en dan om het rietje plakken. Maak in een bakje van zeevruchten chocola ijsblokjes. Serveer gewone limonade in de versierde glazen met de rietjes en de ijsblokjes. Staat luxe! Kost weinig.
    laat kinderen hun eigen pizza beleggen. Maak deeg van bloem water gist zout. Laat ze zelf het deeg platslaan en beleggen met tomatensaus, geraspte kaas, en verschillende goedkope vleeswaren, ui, ect.12 tot 15 minuten bakken in een hete oven. of laat ze hun eigen worstebroodjes maken. Knakworstje in een deegflapje.
    Gewoon brooddeeg nemen, vult beterdan bladerdeeg en is goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *