Annekes broccolisoep

Annekes broccolisoep
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Smaakmakers: 1 bouillonblokje, peper, (indien nodig een snufje zout)

Tip 1:
Als u de mogelijkheid heeft om aardappelen op een koele, donkere, vochtvrije plek te bewaren, niet in de buurt van uien en bij voorkeur in een houten kistje, dan loont het de moeite om een grotere voorraad in te slaan. Dat is per kilo goedkoper dan losse aardappelen. Onder geschetste condities zijn aardappelen zeker 3 maanden houdbaar. Snijd uitlopers zo snel mogelijk weg. Aardappelen staan volgens het Voedingscentrum in de top 10 van meest verspilde producten. Koop ze dus in de hoeveelheid die u nodig heeft, of bewaar ze op aangegeven wijze.

Tip 2: de ham is zout van smaak. Het bouillonblokje geeft ook een zoute smaak. Wees dus terughoudend met het toevoegen van nog meer zout.

Ingrediënten en kosten:

500 gr (Aldi) broccoli € 0,75
(AH basic) schouderham plakjes € 1,19
3-4 aardappelen (niet te vast kokende) € 0,30
Slagroom € 0,61
1 liter kraanwater
Totaal € 2,85

Bereiding:

Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes. Snijd de steel ervan in kleine plakjes. Zet het water op. Voeg het bouillonblokje, de aardappelpartjes en de broccoli toe.(Indien nodig meer water toevoegen tot de groenten ondergedompeld zijn.) Kook het geheel gedurende 15 minuten. Snijd de plakjes ham in dunne reepjes en bak ze even in een koekenpan.

Pureer de soep met een hittebestendige staafmixer. Voeg de slagroom toe en roer door. Voeg (eventueel zout) en peper toe naar smaak. Serveer de soep in een kom en maak af met een schepje hamreepjes.

Anneke over haar gerecht: De soep is gemakkelijk in te vriezen. Je kunt het eventueel ook maken met andere groenten. Bijvoorbeeld prei, courgette, paprika of wortel. Een andere vleessoort kan ook. Bijvoorbeeld gebakken spekjes of rookworst. Met zalm smaakt het ook voortreffelijk. Wil je een keer luxe maaltijd, gebruik dan serrano of parmaham. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *