Annekes citroen-speculaas taart

Heb je iets te vieren? Maak dan voor wel héél weinig geld een overheerlijke taart à la Anneke:

Citroen-speculaas taart
(geschikt voor 12-16 personen)

citroen-speculaastaart

Ingrediënten:

300 gr speculaasjes € 0,62
125gr boter € 0,50
1 blikje gecondenseerde melk € 1,20
2 eieren € 0,25
3 citroenen € 1,07
Totaal: € 3,64

Bereiding:

Verkruimel de speculaasjes, dat kan in een keukenmachine of in een zeef en smelt de boter in een pannetje. Meng de boter en de speculaasjes door elkaar en druk de kruimels aan op de bodem van een springvorm. Als de kruimels niet goed plakken smelt dan eventueel wat meer boter en voeg deze toe aan de kruimels. Zet de bodem in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de gecondenseerde melk met de eieren in een schaal. Was één van de citroenen en rasp de schil boven het mengsel, houdt eventueel wat rasp achter om de taart mee te garneren. Pers daarna de citroenen uit boven de schaal. Zet een zeef op de schaal om de pitjes op te vangen. Mix alles goed door elkaar en giet het mengsel voorzichtig op de bodem.

Om te voorkomen dat er kruimels loskomen van de bodem kun je een lepel met de bolle kant op de bodem zetten en met de steel op de rand laten leunen en dan het mengsel op de lepel gieten.

Bak de taart 15 minuten in de oven. Als je de taart dan uit de oven haalt is het mengsel bovenop nog vloeibaar, dus probeer de taart stil te houden. Laat de taart een tijdje afkoelen buiten de oven, en zet hem daarna nog minstens 3 uur in de koelkast.

Anneke over haar taart:

De taart is niet erg dik, maar vergis je niet, hij is behoorlijk machtig! Snij er dan het liefst ook niet te grote stukken van. Hij smaakt door de gecondenseerde melk ook heel erg zoet, dus je hebt echt de kruidige speculaas en de zure citroen nodig om het te temperen. Ik heb deze taart wel eens met andere vruchten en bodems gemaakt, maar dan smaakt hij (vind ik) toch minder lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *