Annekes pindasoep
geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: bouillonblokje, indien gewenst een theelepel sambal
Ingrediënten
1/4e pot pindakaas
200 ml (AH) kokosmelk
500 gram prei
200 gram kipfilet
125 gram (AH) taugé
500 ml kraanwater
Zet het water op met een bouillonblokje en de hele kipfilets. Als de kip gaar is kun je die eruit halen en heel fijn snijden. Voeg de fijngesneden kip weer toe aan de bouillon.
Voeg nu de pindakaas en kokosmelk toe. (Indien u sambal toevoegt, dan kunt u dat ook nu toevoegen.)Was de prei en snijd het in ringen en voeg die toe. Laat de soep even koken tot de prei gaar is. Zet de hittebron uit. Voeg als laatste de taugé toe en laat die even warm worden.Anneke over haar gerecht: Je kunt deze soep helemaal naar jouw smaak aanpassen. Je kunt i.p.v. een 1/4e pot pindakaas ook minder pindakaas gebruiken. De taugé, kun je eventueel weglaten. De soep heeft namelijk al voldoende groenten. Als je deze soep wil invriezen of eerder wil maken en later opwarmen, voeg dan de taugé nog niet toe. Doe de taugé er pas bij als je de soep opdient, anders wordt de taugé erg zacht en slijmerig.
Waar koop je zulke goedkope pindakaas?
Ha Sytske, dit is nog ‘dure’ pindakaas. Een pot voor € 0,94. Je gebruikt echter maar 1/4e pot. groetjes, Merlien
Ik heb de AH basic pindakaas gebruikt, voor een kwart pot is dat dan 23 cent. Voor mij maakt het niet uit als ik wat over hou, want ik eet ook pindakaas op brood. Maar pindakaas blijft vrij lang goed, dus dan is het niet erg dat het niet allemaal op gaat.
Dit recept ga ik snel uitproberen! Bedankt ervoor! X
Als je kipkarbonade neemt, is het vlees wat malser. Door het bot ķomt er ook wat meer smaak aan de soep.en kipkarbonade is goedkoper.
Als je de taugé op de markt koopt is het goedkoper dan hoef je het niet weg te laten.ik garneerde het met een gekookt ei. Lekker soepje en bedankt voor het delen