Annettes aardbeien vlaai

Annettes aardbeien vlaai
Annettes aardbeien vlaai

 

 

 

 

 

 

 

 

Smaakmakers: 2 eetlepels suiker, 1 mespunt zout

Ingrediënten en kosten:
200 gram bloem € 0,05
30 gram margarine € 0,10
11 gram gedroogde gist € 0,10
100 ml lauwwarme melk € 0,30
1 eidooier € 0,15
banketbakkersroom € 1,69
aardbeienvulling € 1,39
Totaal: € 3,78

Bereiding:
Zorg voor een schoon en droog aanrecht. Doe daar de bloem op. Strooi de suiker er overheen. Maak een kuil in de bloem en doe hierin de lauwwarme melk, margarine, eidooier en gist. Steek een vinger in het kuiltje en roer alle ingrediënten door elkaar tot een papje. Meng er vervolgens de bloem door. Beetje bij beetje. Voeg als laatste het zout toe en meng mee. Kneed het deeg nu kort door elkaar.

Laat het deeg nu in een met bloem bestrooide kom ongeveer een uurtje rijzen. Om uitdroging van het deeg te voorkomen de kom afdekken met huishoudfolie of een vochtige doek.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 5 mm dik. Leg dit in een vorm. Snijd of druk overtollige randen weg. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Voeg de vulling toe en bak gedurende 20-25 minuten in de oven. Laat afkoelen en maak af met het bakkersroom.