Aubergineschotel à la Marlous

Aubergineschotel à la Marlous
voor 2 volwassenen en 2 kinderen
(2 dagen)

Smaakmakers: verse basilicum, thijm (1/2 theel.), tabasco (2 druppels), paprikapoeder (1/2 theel.), 1 teentje knoflook

2 blikken gepelde tomaten
2 grote aubergines
125 gr mozzarella
4 eieren
30 gr geraspte Parmezaanse kaas (Lidl)
ui sjalotje
4 afbak baguettes (2 per dag gebruiken)

Bereiding:

verwarm de oven op 180 graden.

schil de aubergine (met schil blijven ze erg hard) en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. bestrooi ze met zout en dep af na 10 minuten met keuken papier. (dit is echt nodig anders krijg je een soppig geheel)

klop een ei los met 1 teen knoflook, thijm, zout en peper

doe ondertussen de twee blikken tomaat in een pannetje voeg twee geperste teentjes knoflook toe, de zeer fijn gesneden ui, 2 druppels tabasco en paprika poeder. Laat dit op een laag vuur inkoken tot een egaal papje. Pureer eventueel met een staafmixer.

bereken hoeveel aubergine plakjes je nodig hebt om jouw oven schaal minimaal 2x mee te bedekken, dakpansgewijs.

Haal de onderste laag van de aubergines door het ei heen en bak in olijf olie. de aubergines voor de 2e laag gewoon in de olie bakken tot ze licht bruin van kleur zijn. het gebruikt veel olie houd daar dus rekening mee. laat na het bakken even uitlekken op een keuken papiertje

Bestrijk de ovenschotel met een dun laagje tomatensaus en leg daarop, dakpansgewijs, de plakken aubergine die met ei gebakken zijn. Daarop doe je weer een laagje saus. Dan wat mozzarella en wat geraspte Parmezaanse kaas. Vervolgens weer een laag, aubergines, gevolgd door tomatensaus, mozarella en Parmezaanse kaas. Net zo lang tot alle aubergines op zijn. Op de bovenste laag aubergines giet je het losgeklopte ei, daarop nog een laagje tomatensaus en geraspte kaas, en mozzarella.

Bak gedurende circa 30-35 minuten in de oven.

Marlous over haar gerecht: serveer er lekker stokbrood bij. Afbakbroodjes kunnen ook heel goed. Koop de aubergines op de markt, want dat is veel goedkoper!

6 gedachten over “Aubergineschotel à la Marlous

  1. Je kan de aubergine plakjes ook een paar minuten in de magnetron garen. Laat dan wel de schil er aan. Dan wordt het niet zo’n vette hap.

  2. Laatst vega lasagne gemaakt met aubergine. Mijn ervaring is als je de aubergine mooi dun snijdt (max 0,5 cm) is t met schil ook te doen. Hou zelf nl wel van die stevigheid die het geeft 🙂 recept klinkt goed! Thx

Laat een antwoord achter aan Odette Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *