Carolines Franse uiensoep met champigonbroodjes

Carolines Franse uiensoep met champignonbroodjes
geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

carolines uiensoep

Smaakmakers: 1 (rund, vegetarische of glutenvrije) bouillonblokje, kerrie
Tip: Losse uien zijn naar verhouding duurder. Koop daarom een net. Uien kunnen in een donkere, vochtarme ruimte circa 1 maand bewaard worden
Tip: met het halve blik champignons dat overblijft kunt u een lekkere soep verrijken. Kijk ook voor inspiratie bij onze kliekjesmaaltijden

Ingrediënten:
4 grote uien
2 liter kraanwater
4 eetl (circa 60 gr) geraspte kaas
2 eetl. (tarwe, spelt of rijstemeel) bloem
Een zak met 6 bolletjes
1,5 blik (600 gram) champignons  (AH)
Bereiding:
Neem een flinke braadpan, waar 2,5 liter vocht in kan. Pel de uien en snijd ze in ringen.
Doe een klontje boter in de pan en fruit de uien tot ze lichtbruin en zacht geworden zijn. In de tussen tijd, los het bouillonblokje eerst op in een klein beetje warm kraanwater. Voeg dan 2 liter kraanwater toe en laat even staan. Strooi de (gezeefde) bloem over de uien in de pan. Roer zorgvuldig door met een spatel of houten lepel en bak nog 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de 2 liter bouillon toe en laat de soep 8-10 minuten doorkoken.
Snijd de broodjes  door de helft. Hol de broodjes een beetje uit  door er met je vingers een “kuiltje” in te maken. Bewaar het broodkruim. Verwarm een klontje boter in de pan en bak hierin de champignons, tot ze gaar en bruin zijn. Bestrooi met kerrie poeder. Voeg nu het broodkruim toe aan de champignons en roer om. Leg de halve broodjes heel even onder de voor verwarmde grill (of in een pan zonder vet met de deksel erop). Vul ze daarna met het champignonmengsel. Bestrooi nu met wat geraspte kaas en schuif terug onder de grill (of in de pan) tot de kaas gesmolten is.
Caroline over haar gerecht: dit is echt een van mijn favorieten in de categorie “heerlijke, makkelijke en supersnelle top maaltijd”! Ik heb altijd alle ingrediënten in huis. Eigenlijk heb ik standaard veel ingrediënten in huis voor een snelle maaltijd. Beter in 20 minuten een snelle makkelijk gezonde maaltijd klaarmaken dan naar de afhaalchinees, en daar een half uur staan wachten. Eet smakelijk!

3 gedachten over “Carolines Franse uiensoep met champigonbroodjes

  1. Ziet er lekker uit, leuk recept. En de parmezan kun je beter op de markt halen, lekker zelf raspen en goedkoper. Of een goedkope afgeleide ervan (Grana Pardana) Maar ik ga dit zeker proberen.

  2. 2 kilo uien (Lidl) € 1,69
    2 ons gerapte oude kaas bij Bas/ Dirk of Digros € 1,09
    De Parmazaansekaas (zakje) is daar ook veel goedkoper
    De uien zijn altijd zoet als je er soep van maakt dus ik doe er (zeker met 2 ltr water) 3 blokjes boillon bij.
    Meestal doe ik er wat sambal doorheen. Maar daar houdt niet iedereen van.

    • Voor mensen met een lactose intolerantie, kan die soep ook erg goed met tofu, of met onbewerkte sojabrokjes.
      Tofu te koop op de markt, A.H. Natuurwinkel, Tokowinkel, Jumbo, en ik denk nog wel meer winkels.

Laat een antwoord achter aan Anne van de Kuilen Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *