Carolines kippetje met limoen

Carolines kippetje met limoen
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: peper, zout, knoflook, 1/2 kipbouillonblokje
Tip: een hele kip is gunstig geprijsd bij de Marokkaanse/Turkse slager. Kijk ook eens in het vriesvak van de supermarkt.

Ingrediënten 
1 hele kip
2 uien
3 kleine tomaten
1 limoen
1 bloemkool
1,5 kilo aardappelen
1 beker kraanwater
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Trek van het 1/2e bouillonblokje een beker bouillon. Pel en snijd de ui in kwarten. Was en snijd de tomaat in kwarten. (Pel de teentjes knoflook als je verse knoflook gebruikt.) Snijd de limoen in plakjes. Smeer de kip in met (olijf)olie. Kruid het met peper en zout., Vul de kip met de ui, tomaat en knoflook. Leg de limoenplakjes onder de huid van de kip. Doe op de bodem van de braadslee wat (olijf)olie. Leg de kip erin. Eventueel ui en tomaat wat over is eromheen leggen. Voeg de beker bouillon toe. Ruim een uur braden. Af en toe de kip bedruipen.
In de tussentijd kook de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking. U kunt ze eventueel ook voorkoken en bakken. Maak de bloemkool schoon en snijd de roosjes eraf met een stukje steel. Kook de bloemkool met wat zout in circa 10-15 minuten gaar.
Caroline over haar gerecht: De kip is genoeg voor twee keer. De eerste keer eet je bijvoorbeeld de poten en alles van het karkas en de tweede keer maak je iets van de kippenborst. Dit gerecht is geschikt voor een gluten-, en lactosevrij dieet. Zo maak je er een lactosevrij sausje bij voor over de bloemkool: Verhit een klontje Wanjang boter (lactose en glutenvrij), doe er een flinke eetlepel rijstebloem bij, roeren en nu een flinke beker lactosevrije melk (je maakt dus een saus van roux). Je kunt er nog wat geitenkaas bijdoen voor een lekker pittige smaak. Eet smakelijk!

2 gedachten over “Carolines kippetje met limoen

  1. hallo.. ik ga dit vandaag proberen ,maar was misschien wel handig als je bij ingridienten had vermeld dat er ook knoflook boulion en olijf olie bij zit.. mogt je die niet in huis hebben namelijk….

    groetjes

    • Ha Monique, bijstandsgerechten gaat uit van de principes van budgetkoken zoals door mij geformuleerd. Dat betekent dat je werkt met een lange termijn voorraad (daarin zitten o.a. olie en smaakmaker) en een weekvoorraad. In de weekvoorraad zitten de ingrediënten die je voor een specifiek recept nodig hebt. In de lange termijn voorraad zitten zaken die dus meer generiek zijn. Bovenaan deze link zie je een korte beschrijving van de opbouw van een recept bij Bijstandsgerechten. Details kun je teruglezen in de budgetkookboeken. groetjes van Merlien Welzijn

Laat een antwoord achter aan monique Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *