Carolines witlofschotel
Geschikt voor 2 volwassenen
Tip 1: een witlofschotel is heerlijk en gemakkelijk. U kunt het van te voren klaarmaken en in 10 minuten afbakken
Tip 2: het witlof seizoen loopt van november t/m april
Ingrediënten
4 stronken witlof (circa 350 gr)
100 gr ham
1/2 zakje oude kaas (Aldi)
300 gr aardappelen (kruimige)
Bereiding:
Maak de witlofstronken schoon ( snijd het bittere hart uit de stronken), kook ze en laat ze uitlekken. Leg de plakjes ham klaar en verdeel de witlof over de 6 plakjes ham. Rol de ham op en leg alles in een ovenschaal, strooi er de kaas overheen. Oven op 200 graden en kaas laten smelten tot het bruin is. Kook in de tussentijd de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de witlofstronken schoon ( snijd het bittere hart uit de stronken), kook ze en laat ze uitlekken. Leg de plakjes ham klaar en verdeel de witlof over de 6 plakjes ham. Rol de ham op en leg alles in een ovenschaal, strooi er de kaas overheen. Oven op 200 graden en kaas laten smelten tot het bruin is. Kook in de tussentijd de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Caroline over haar gerecht: de aardappelen kun je ook eventueel als puree erbij serveren. Eet smakelijk!
Voor hen die geen varkensvlees eten : kipfilet .lekker !
Zelf kaas raspen is nog goedkoper.
Ik diets het ook wel eens dat zodra ik het hart er uit heb gesneden snij ik alles in reepjes rul ik gehakt en maak dan een laagje witlof,laagje gehakt witlof, gehakt en daar de kaas overheen,heerlijk!
Heerlijk gerecht! Ik kook de stronken met het bittere hart! Na het koken snijd ik de stronk door de helft en haal het bittere hart eruit! Ik rol ze in per halve stronk! Is vaak voor kinderen net iets beter te eten!