Daja’s kip met bloemkoolbladeren

Daja’s kip met bloemkoolbladeren
geschikt voor 1 volwassene

Smaakmakers: peper, zout, knoflook

Tip: het bloemkoolseizoen loopt van april tot november

Ingrediënten:

250 gr bloemkoolbladeren (wat u normaliter weg zou gooien)
100 gr kipfilet
1/2 ui
120 gr rijs

Bereiding:

Was de bloemkoolbladeren. Snijd ze in lange dunne repen. Desgewenst kan de nerf verwijderd worden, maar dat hoeft niet. Snijd de kipfilet in kleine platte stukjes en kruid met een snufje zout en peper. (Indien u verse knoflook gebruikt, pel 2 teentjes en snijd in plakjes)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de kipfilet in een klein beetje olie. Haal het uit de pan zodra het gaar en bruin is. Fruit de ui in 2-3 minuten glazig. Voeg de knoflook toe. En bak onder voortdurend omscheppen een minuutje mee. Voeg de bloemkoolbladeren toe. Zet de kookplaat op een middenstand en laat circa 8 minuten garen. Voeg dan de kip weer toe en laat nog 4-5 minuten mee warmen.

Daja over haar gerecht: als je ervan houdt kun je ook wat sambal gebruiken of rode pepersnippertjes. Voeg die dan tegelijk met de knoflook toe. Om droogkoken tijdens het wokken te voorkomen kan simpelweg een scheutje water toegevoegd worden. In plaats van rijst kan ook mie geserveerd worden bij dit gerecht. Eet smakelijk!

23 gedachten over “Daja’s kip met bloemkoolbladeren

  1. Geweldig! Nooit op idee gekomen om bloemkool bladeren te eten! En op een hierboven gestelde vraag antwoord te geven, bladeren kun je gratis uit supermarkt meenemen want veel mensen halen de bladeren er al vanaf en liggen in kist. Heb deze altijd meegenomen voor mijn konijnen.
    Vondt nooit iemand probleem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *