Daphnes patat/bonen/knakworst

daphnes patat bonen knakworstIngrediënten en kosten

Smaakmakers: zout, peper, nootmuskaat, tomatenketchup, knoflook

Tip: als de sperziebonen niet in de aanbieding zijn, kunt u natuurlijk ook andere (seizoens)groenten gebruiken.

Ingrediënten en kosten:

  • 1 ui € 0,10
  • 1 blikje knakworstjes, € 0,89
  • Diepvries sperziebonen, 675 gr € 1,35
  • OvenPatat, 1 kilo € 0,89

Totaal: € 3,23

Bereiding

  • 17.10 Leg de ovenpatat op een bakplaat
  • 17.15 Snijd de ui en de knakworstjes in blokjes. Pers de knoflook
  • 17.20 Zet de sperziebonen op in een pan met water. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe
  • 17.25 Zet nu een andere pan op met een blokje boter erin
  • 17.30 Bak de uien en de geperste knoflook in de gesmolten boter in 3 min glazig
  • 17.31 Verwarm de oven voor
  • 17.33 Doe een scheutje tomatenketchup bij de glazige uien en de knoflook en peper en zout naar smaak. Laat het geheel 3 min pruttelen
  • 17.36 Voeg nu de gesneden knakworstjes toe en laat het geheel 4 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
  • 17.37 Giet de sperziebonen af (eventueel een minuutje na laten garen in een schaaltje, in de magnetron op 700 watt)
  • 17.40 Zet de ovenpatat in de oven en bak het volgens de aanwijzing op de verpakking
  • 17.50 Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *