Daphnes patat/bonen/knakworst

daphnes patat bonen knakworstIngrediënten en kosten

Smaakmakers: zout, peper, nootmuskaat, tomatenketchup, knoflook

Tip: als de sperziebonen niet in de aanbieding zijn, kunt u natuurlijk ook andere (seizoens)groenten gebruiken.

Ingrediënten en kosten:

  • 1 ui € 0,10
  • 1 blikje knakworstjes, € 0,89
  • Diepvries sperziebonen, 675 gr € 1,35
  • OvenPatat, 1 kilo € 0,89

Totaal: € 3,23

Bereiding

  • 17.10 Leg de ovenpatat op een bakplaat
  • 17.15 Snijd de ui en de knakworstjes in blokjes. Pers de knoflook
  • 17.20 Zet de sperziebonen op in een pan met water. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe
  • 17.25 Zet nu een andere pan op met een blokje boter erin
  • 17.30 Bak de uien en de geperste knoflook in de gesmolten boter in 3 min glazig
  • 17.31 Verwarm de oven voor
  • 17.33 Doe een scheutje tomatenketchup bij de glazige uien en de knoflook en peper en zout naar smaak. Laat het geheel 3 min pruttelen
  • 17.36 Voeg nu de gesneden knakworstjes toe en laat het geheel 4 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
  • 17.37 Giet de sperziebonen af (eventueel een minuutje na laten garen in een schaaltje, in de magnetron op 700 watt)
  • 17.40 Zet de ovenpatat in de oven en bak het volgens de aanwijzing op de verpakking
  • 17.50 Eet smakelijk!

1 gedachte op “Daphnes patat/bonen/knakworst

  1. hetzelfde kan je doen inplaats van knakworst maar dan met fricandellen,heeft een indonesiche mvr mij ooit verteld,ui en knoflook fruiten,plakjes fricandellen erin en dan lekker aanbakken,lekker met rijst,kroepoek en wat groente,(blik of vers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *