Smaakmakers: zout, peper, nootmuskaat, tomatenketchup, knoflook
Tip: als de sperziebonen niet in de aanbieding zijn, kunt u natuurlijk ook andere (seizoens)groenten gebruiken.
Ingrediënten en kosten:
- 1 ui € 0,10
- 1 blikje knakworstjes, € 0,89
- Diepvries sperziebonen, 675 gr € 1,35
- OvenPatat, 1 kilo € 0,89
Totaal: € 3,23
Bereiding
- 17.10 Leg de ovenpatat op een bakplaat
- 17.15 Snijd de ui en de knakworstjes in blokjes. Pers de knoflook
- 17.20 Zet de sperziebonen op in een pan met water. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe
- 17.25 Zet nu een andere pan op met een blokje boter erin
- 17.30 Bak de uien en de geperste knoflook in de gesmolten boter in 3 min glazig
- 17.31 Verwarm de oven voor
- 17.33 Doe een scheutje tomatenketchup bij de glazige uien en de knoflook en peper en zout naar smaak. Laat het geheel 3 min pruttelen
- 17.36 Voeg nu de gesneden knakworstjes toe en laat het geheel 4 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
- 17.37 Giet de sperziebonen af (eventueel een minuutje na laten garen in een schaaltje, in de magnetron op 700 watt)
- 17.40 Zet de ovenpatat in de oven en bak het volgens de aanwijzing op de verpakking
- 17.50 Eet smakelijk!