Uw gerecht

Onderaan de pagina kunt u met het reactieformulier uw gerechten delen. Wij gaan ervan uit dat u uitsluitend uw eigen recepten hier deelt. In verband met eigendomsrechten kunt u hier dus geen gerechten van anderen plaatsen.

Vanzelfsprekend is uw gerecht gezond en goedkoop:

1. meld de kosten per ingrediënt (wij rekenen het na)
2. meld voor hoeveel personen het gerecht geschikt is
3. hanteer een logische volgorde voor de bereiding
4. maak een foto van uw gerecht en mail het naar info@bijstandsgerechten.nl

39 gedachten over “Uw gerecht

  1. Hier bij mijn recept voor grootmoeders groenten soep

    Wij eten er als gezin van 5 personen 2 keer van

    Ingredienten/benodigdheden:

    4 liter water
    250 gram rundergehakt 1,38 (AH)
    250 gram schenkel met been 2,04 (AH)
    50 gram vermecelli 0,03 (AH) groot zak 0.33
    pakje julliene soep 1,04 (AH)
    1 bouillion blokje rundvlees 0,03 (AH) vol pakje kost 0,39
    2 boullion blokjes tuinkruiden(maggie) 0,12(AH) vol pakje 0,90
    250 gram soepgroenten 1,00 (AH) zelf snijden is natuurlijk goedkoper.

    Totaal kosten: 4,60, per dag zal dit dus 2,30 als je het in twee keer op eet of in vriest.

    Om 8 uur savonds zet ik 4 liter water samen met de rund en tuinkruiden bouillion blokjes op hoog vuur, Hier voeg ik de schenkel en het gehakt aan toe.

    Dit laat ik aan de kook komen daarna zet ik het vuur op laag dit laat ik samen koken tot 12 uur savonds en zet het uit.

    De volgende morgen rond 9 uur zet ik het geheel weer aan en laat ik het verder op laag vuur koken. Om 11 uur haal ik de schenkel en het gehakt eruit en maak ik het fijn, de schenkel verwijder ik van het vlees en dit snijd ik dan ik kleine stukjes waarna ik het terug de pan in doe en de soepgroenten toe voeg. Om 12 uur voeg ik het zakje julliene soep toe en ongeveer 50 gram vermecelli. DIt laat ik nog een uur koken tot de vermecelli gaar is om 13 uur is de soep klaar.

    Dit is een echte grootmoeders soep dit recept heb ik van mijn moeder en zei weer van haar moeder het is echt heerlijk Ik kan er met mijn gezin meestal twee keer van eten. Is ook erg lekker met oud wit brood en dit dan in de soep stippen

    Groetjes Veroniek

  2. Recept wit brood uit de broodbakmachine.
    Als je op zoek bent naar een broodbakmachine vindt je die 2 hands op mark plaats.
    Ik bak altijd mijn eigen brood en door de ervaring heb ik geleerd dat je goede kwaliteit meel gebruikt dat je dan het lekkerst brood krijgt.

    Voor een 800 gram wit brood heb je het volgende nodig :
    500 gram witte bloem van 1 kg. Limburgsbakwinkeltje 0,90
    300 ml water
    10 gram Zeeuws meisje harde boter 0,02
    10 gram Van gilse suiker 1 kg 0,01
    10 gram bakkerszout van 100 gram limburgsbakwinkeltje 0,05
    6 gram brugemann gedroogde gist limburgsbakwinkeltje 0,05

    Weeg alles goed af met een keuken weegschaal.
    Alle producten moeten op kamertemperatuur zijn.
    Doe alles in de juiste volgorde in de broodbakmachine zie handleiding van je broodbakmachine.
    Programma basis kiezen .
    Gewicht op 800 gram zetten.
    Korst kleur naar wens instellen.

    Haal het brood op het einde van de bakcycles uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster. Zo blijft de korst krokant.
    Het broodt blijft het lekkerst als je het verpakt in een broodzak van papier.
    Vooraf in plakken snijdt kan je het brood invriezen.
    Zo heb je elke dag vers bood op tafel.

    Veel bakplezier.

  3. ik heb een gerecht voor 4 personen(ook goed in te vriezen)
    het kost nog geen 4 euro alles te koop bij Lidl en bij jumbo
    wat heb je nodig zet de prijs van het product erbij.
    rookworst 0, 98 bij Lidl ook te doen met knakworsten.
    zuurkool 0,35 Lidl
    1 ui (vaak per 2 kg net te koop bij Lidl 1,50)
    1 a 2 teentjes knoflook 0,80 Lidl
    1 blikje van 70 gr.0,08 bij jumbo en C1000

    bereiding spoel de zuurkool goed af laat het uitlekken.
    snij de rookworst in de lengte door zodat je vier delen krijg.
    snij ze dan in blokjes.knakworsten gewoon in kleine rondjes snijden.
    ui snipperen.knoflook tenen niet te fijn snijden.
    blikje tomaten puree openen.
    olie/boter in een koekenpan fruit de ui er glazig in voeg dan de knoflook erbij kort.dan de tomatenpuree kort mee bakken.dan zuurkool en worst toevoegen.op smaak met peper en zout.kwartiertje zacht pruttelen wel geregeld roeren.dan opdienen en smullen maar.

  4. Een leuke en lekkere:

    – soep (jumbo/ AH) 0,39
    – soepgroente vriezer (Jumbo) 0,39
    – balletjes uit blik (jumbo) 0,49

    eventueel extra er bij:
    Soepstengels (jumbo/ah) 0,39

    Je brengt 1,5 liter water aan de kook en ondertussen voeg je de balletjes en groente toe, gaat deze eenmaal koken, dan voeg je al roerend het zakje soep toe.
    10 minuten zachtjes op het vuur laten en klaar ben je.
    Soepstengels en/of brood er bij en klaar is je maaltijd.

    Dit is voor drie kinderen ( 1 jaar 4 jaar en 12 jaar) en 1 volwassen persoon. meer als genoeg, eventueel aardappel meekoken of pasta, erg lekker!

    Ik heb met 15,- per week een hele lange tijd moeten doen, ja inclusief alles, maar je wordt er creatief van, kan wel 1 ding zeggen! elke dag stond er wel een warme maaltijd op tafel, en altijd brood op de plank, en de schijf van vijf kwam elke dag aan de beurt.
    Maar geen voedselbank nodig gehad en bijna van de schulden af (in juni) nu is het 150,- in de maand voor alles.

    Belangrijkste wat ik geleerd heb hierdoor, hulp komt uit onverwachtse hoek, en wees niet te trots om hulp te vragen en/of te aanvaarden, je leert je medemens pas kennen in tijden dat het slecht gaat en je leert mensen waarderen die je helpen.

    Goede site enne staan hele fijne en lekkere recepten ook op.

    Mvg
    Ruby

    ps. mijn blog heb ik er niet bij gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *