Uw gerecht

Onderaan de pagina kunt u met het reactieformulier uw gerechten delen. Wij gaan ervan uit dat u uitsluitend uw eigen recepten hier deelt. In verband met eigendomsrechten kunt u hier dus geen gerechten van anderen plaatsen.

Let op: Vanaf 15 juli 2013 geldt deze leidraad voor het indienen van gerechten (vanzelfsprekend is uw gerecht nog steeds gezond en goedkoop):

1. meld de kosten per ingrediënt (wij rekenen het na)
2. meld voor hoeveel personen het gerecht geschikt is
3. hanteer een logische volgorde voor de bereiding
4. maak een foto van uw gerecht en mail het naar info@bijstandsgerechten.nl

34 reacties op “Uw gerecht

  1. Weet niet of het mag hier, maar maak zelf rabarber confituur en rabarber compote

    Uit de volkstuin heb ik 4 kg rabarber gehaald
    Confituur:
    2 kg rabarber
    1 kg geleisuiker (€1,42)
    lege glas potjes met schroefdeksel
    Rabarber in mini stukjes snijden en in een wok pan doen.
    Geleisuiker suiker erdoor roeren en aan de kook brengen. Als het kookt door laten kokken tot het mengsel gaat glimmen en je ziet dat de suiker begint te kristalliseren (ongeveer 5 min). Als u geen stukjes wil, met de pureestamper fijn maken.
    Dan in de potjes schenken en deze op z’n kop zetten tot ze zijn afgekoeld, ongeveer een jaar houdbaar.

    Compote
    2 kg rabarber
    500 gram – 1 kg rietsuiker (€0,50- €1,00)
    250 gram rozijnen (€0,99)
    lege glas potjes met schroefdeksel
    Rabarber in stukjes snijden van ong, 1 cm en in een pan doen, voeg hier 500 gram suiker aan toe. Aan de kook brengen en proeven of het lekker is, zo niet suiker na smaak toevoegen. Rozijnen toevoegen. Dit 15 min. laten pruttelen tot het een moes is.
    Dan in de potjes schenken en deze op z’n kop zetten tot ze zijn afgekoeld, ongeveer een jaar houdbaar.

  2. Hier bij mijn recept voor grootmoeders groenten soep

    Wij eten er als gezin van 5 personen 2 keer van

    Ingredienten/benodigdheden:

    4 liter water
    250 gram rundergehakt 1,38 (AH)
    250 gram schenkel met been 2,04 (AH)
    50 gram vermecelli 0,03 (AH) groot zak 0.33
    pakje julliene soep 1,04 (AH)
    1 bouillion blokje rundvlees 0,03 (AH) vol pakje kost 0,39
    2 boullion blokjes tuinkruiden(maggie) 0,12(AH) vol pakje 0,90
    250 gram soepgroenten 1,00 (AH) zelf snijden is natuurlijk goedkoper.

    Totaal kosten: 4,60, per dag zal dit dus 2,30 als je het in twee keer op eet of in vriest.

    Om 8 uur savonds zet ik 4 liter water samen met de rund en tuinkruiden bouillion blokjes op hoog vuur, Hier voeg ik de schenkel en het gehakt aan toe.

    Dit laat ik aan de kook komen daarna zet ik het vuur op laag dit laat ik samen koken tot 12 uur savonds en zet het uit.

    De volgende morgen rond 9 uur zet ik het geheel weer aan en laat ik het verder op laag vuur koken. Om 11 uur haal ik de schenkel en het gehakt eruit en maak ik het fijn, de schenkel verwijder ik van het vlees en dit snijd ik dan ik kleine stukjes waarna ik het terug de pan in doe en de soepgroenten toe voeg. Om 12 uur voeg ik het zakje julliene soep toe en ongeveer 50 gram vermecelli. DIt laat ik nog een uur koken tot de vermecelli gaar is om 13 uur is de soep klaar.

    Dit is een echte grootmoeders soep dit recept heb ik van mijn moeder en zei weer van haar moeder het is echt heerlijk Ik kan er met mijn gezin meestal twee keer van eten. Is ook erg lekker met oud wit brood en dit dan in de soep stippen

    Groetjes Veroniek

  3. Recept wit brood uit de broodbakmachine.
    Als je op zoek bent naar een broodbakmachine vindt je die 2 hands op mark plaats.
    Ik bak altijd mijn eigen brood en door de ervaring heb ik geleerd dat je goede kwaliteit meel gebruikt dat je dan het lekkerst brood krijgt.

    Voor een 800 gram wit brood heb je het volgende nodig :
    500 gram witte bloem van 1 kg. Limburgsbakwinkeltje 0,90
    300 ml water
    10 gram Zeeuws meisje harde boter 0,02
    10 gram Van gilse suiker 1 kg 0,01
    10 gram bakkerszout van 100 gram limburgsbakwinkeltje 0,05
    6 gram brugemann gedroogde gist limburgsbakwinkeltje 0,05

    Weeg alles goed af met een keuken weegschaal.
    Alle producten moeten op kamertemperatuur zijn.
    Doe alles in de juiste volgorde in de broodbakmachine zie handleiding van je broodbakmachine.
    Programma basis kiezen .
    Gewicht op 800 gram zetten.
    Korst kleur naar wens instellen.

    Haal het brood op het einde van de bakcycles uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster. Zo blijft de korst krokant.
    Het broodt blijft het lekkerst als je het verpakt in een broodzak van papier.
    Vooraf in plakken snijdt kan je het brood invriezen.
    Zo heb je elke dag vers bood op tafel.

    Veel bakplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *