Uw gerecht

Onderaan de pagina kunt u met het reactieformulier uw gerechten delen. Wij gaan ervan uit dat u uitsluitend uw eigen recepten hier deelt. In verband met eigendomsrechten kunt u hier dus geen gerechten van anderen plaatsen.

Vanzelfsprekend is uw gerecht gezond en goedkoop:

1. meld de kosten per ingrediënt (wij rekenen het na)
2. meld voor hoeveel personen het gerecht geschikt is
3. hanteer een logische volgorde voor de bereiding
4. maak een foto van uw gerecht en mail het naar info@bijstandsgerechten.nl

39 gedachten over “Uw gerecht

  1. Rolcake met aardbeienjam

    Uit dit recept snijd ik circa 18 plakken die per plak circa 0,10 euro kost. Een lekkere en lekker goedkope traktatie.

    Ingrediënten (1,88 euro in totaal))
    6 eieren (AH Basic, 10 scharreleieren voor 1,49 euro – 0,76 euro)
    150 gram suiker (AH Basic, 1,5 kilo voor 1,03 euro – 0,10 euro)
    5 zakjes vanillesuiker (Ruf, 10 zakjes voor 0,23 euro bij AH – 0,12 euro)
    1 afgestreken theelepel zout (?)
    150 gram bloem (AH Basic, 1 kilo’s voor 0,35 euro – 0,05 euro)
    1 pot van 450 gram aardbeienjam (AH Basic voor 0,85 euro)
    Scheutje kokend water

    Bereidingswijze
    Bekleed de bakplaat met bakpapier.
    Verwarm een conventionele oven voor op 200 graden, een heteluchtoven op 180 graden.
    Klop de eieren mer de suiker, vanillesuiker en het zout tot het circa 4 keer zoveel is geworden.
    Zeef de bloem boven de beslagkom en meng zo kort mogelijk tot één geheel.
    Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat.
    Schuif in de oven en bak circa 10 minuten. Blijf bij de oven, het kan opeens heel snel gaan en te donker worden.
    Haal de bakplaat uit de oven en prik eventuele grote bubbels even in met een vork.
    Leg een schone theedoek op de bakplaat en draai hem daarmee snel om op het aanrecht.
    Haal het bakpapier voorzichtig los.
    Roer de jam in een kom los met een scheutje kokend water en verdeel over de cake. Leg een stuk nieuw bakpapier dat net zo breed is als de cake achter de cake, daar waar je hem zo heen gaat oprollen.
    Vouw de cake een randje om en rol daarna met behulp van de theedoek op en rol op het bakpapier.
    Leg een groot stuk aluminiumfolie achter de rol en leg hem daar met behulp van het bakpapier op, pak hem stevig in en laat zo afkoelen.

    Opmerkingen
    Dit is een recept voor een oven met normale, standaard breedte. Heb je bijvoorbeeld een Smeg oven die twee keer zo breed is dan verdubbel je het recept (of gebruik een kleinere bakplaat).
    Als je twee stukken bakpapier gebruikt die elkaar overlappen stort het beslag dan aan de kant van de bovenste laag bakpapier. Dan wordt de naad door het gewicht van het beslag dichtgedrukt en loopt het niet tussen je twee stukken bakpapier.

  2. kaas uienkruier

    De bodem bestaat uit pizzadeeg.

    150 ml handwarm water, ( ong. 37geraden)
    1 zakje instant gist 0.13 cent
    1 theelepel suiker of honing
    250 gram bloem 0.25 cent
    0.5 theelepel zout
    2 tot 3 eetlepels olie ( alle soorten )

    voor de bodem : totaal +/- 0.40 cent voor 4 personen.

    los de gist op in het water voeg de honing of de suiker hier aan toe.
    zeef de bloem in een kom en meng het zout erdoor.
    maak een kuiltje in de bloem en doe het water mengsel en de olie hierin.
    meng het tot een deeg en kneed daarna het deeg nog minstens 8 minuten flink!
    doe in de kom een beetje olie zodat het deeg niet vast kan plakken.
    maak een mooie bol van het deeg en leg deze in de kom met een theedoek erover heen.
    laat dit 30 minuten rijzen.

    zet ondertussen de oven op 180 geraden.

    Beleg:
    2 uien 0.10 cent
    2 tomaten 0.20 cent
    strooi kaas 1,49 zakje
    zout en peper ( goed de bodem bedekken)

    totaal beleg :
    1.79
    totaal geheel : 2.19 euro

    snijd 2 uien in ringen of in stukjes net wat jij lekker vind.
    en snijd twee tomaten in hele dunne plakjes.

    strooi een beetje bloem op het aanrechtblad.
    Haal de bol uit de kom en rol uit tot de grootte van de bakplaat ( dit recept is voor een vierkante, rond zal de bodem iets dikker zijn)
    strooi er flink peper en zout op.
    voeg de ui toe en verdeel.
    verdeel daarna de tomaat over de bodem.
    bestrooi daarna de bodem met de kaas, verdeel het goed kaas voorkomt aanbranden.

    zet de kruiers 25 minuten in de oven.

    eet smakelijk!

    tip: de bodem is dus ook prima voor pizza te gebruiken met b.v. restjes groente .

  3. Weet niet of het mag hier, maar maak zelf rabarber confituur en rabarber compote

    Uit de volkstuin heb ik 4 kg rabarber gehaald
    Confituur:
    2 kg rabarber
    1 kg geleisuiker (€1,42)
    lege glas potjes met schroefdeksel
    Rabarber in mini stukjes snijden en in een wok pan doen.
    Geleisuiker suiker erdoor roeren en aan de kook brengen. Als het kookt door laten kokken tot het mengsel gaat glimmen en je ziet dat de suiker begint te kristalliseren (ongeveer 5 min). Als u geen stukjes wil, met de pureestamper fijn maken.
    Dan in de potjes schenken en deze op z’n kop zetten tot ze zijn afgekoeld, ongeveer een jaar houdbaar.

    Compote
    2 kg rabarber
    500 gram – 1 kg rietsuiker (€0,50- €1,00)
    250 gram rozijnen (€0,99)
    lege glas potjes met schroefdeksel
    Rabarber in stukjes snijden van ong, 1 cm en in een pan doen, voeg hier 500 gram suiker aan toe. Aan de kook brengen en proeven of het lekker is, zo niet suiker na smaak toevoegen. Rozijnen toevoegen. Dit 15 min. laten pruttelen tot het een moes is.
    Dan in de potjes schenken en deze op z’n kop zetten tot ze zijn afgekoeld, ongeveer een jaar houdbaar.

Laat een antwoord achter aan Cees Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *