Uw gerecht

Onderaan de pagina kunt u met het reactieformulier uw gerechten delen. Wij gaan ervan uit dat u uitsluitend uw eigen recepten hier deelt. In verband met eigendomsrechten kunt u hier dus geen gerechten van anderen plaatsen.

Vanzelfsprekend is uw gerecht gezond en goedkoop:

1. meld de kosten per ingrediënt (wij rekenen het na)
2. meld voor hoeveel personen het gerecht geschikt is
3. hanteer een logische volgorde voor de bereiding
4. maak een foto van uw gerecht en mail het naar info@bijstandsgerechten.nl

39 gedachten over “Uw gerecht

  1. Spaghetti bolognese – 4 personen – €4,75

    Bereidingstijd: 2 – 2,5 uur

    Ingrediënten:
    150 gr ui – €0,13
    150 gr wortel – €0,13
    150 gr bleekselderij – €0,22
    2 tenen knoflook – €0,07
    1 pakje Heinz gezeefde tomaten (520 gr) – €0,74
    100 gr gerookte spekjes – €0,66
    500 gr half-om-half gehakt – €2,25
    500 gr spaghetti – €0,55

    Kruiden:
    Oregano, basilicum, zout, zwarte peper

    Voorbereiding:
    Snijd de groentes in kleine blokjes of maal deze fijn in een keukenmachine. Tip: snijd de hele bleekselderij op en vries in voor de volgende keer (eventueel gemengd met gelijke hoeveelheden ui en wortel).

    Bereiding:
    1. Doe een scheut olijfolie in een diepe pan. Bak hierin de spekjes met 1 tl oregano op middelhoog vuur tot deze net bruin beginnen te kleuren.
    2. Matig vuur en voeg de groenten (ui, wortel, bleekselderij, knoflook) toe. Bak zo’n 7 minuten totdat ze zacht zijn (niet bruin)
    3. Voeg het gehakt toe, kruid met zwarte peper en zout, en bak rul.
    4. Voeg de gezeefde tomaten toe en eenmaal een leeg pakje (warm) water.
    5. Voeg 1 tl basilicum toe en laat saus minimaal 1,5 uur op laag vuur sudderen tot hij voldoende in volume is gereduceerd en de smaak voldoende sterk is. Voeg wat water toe als hij te dik of te droog wordt en vergeet niet zo nu en dan te roeren.
    6. Kook vlak voor het serveren de spaghetti al dente en giet af.
    7. Meng spaghetti en saus of serveer apart met saus bovenop de spaghetti.

    Mocht de portemonnee het toelaten: serveer met geraspte Parmezaanse kaas (+€0,50) en vervang eventueel de spaghetti door tagliatelle (+€0,80). Buon appetito.

    • Beste Diana, gelukkig staan er meer dan 200 recepten op de website. Voor veel van die recepten heb je geen oven nodig. Lekker verder neuzen, dus. Succes! groetjes van Merlien

  2. groente curry met zalm

    1/2 witte kool ( spits of gewone ) 0.65 ( heel 1.29 )
    1 prei 0.55
    100 gram diepvriessperziebonen 0.45 ( verpakking kost 0.89 )
    1 teentje knoflook ( per twee knollen 0.74 )
    blikje kocosmelk 0.86
    kerrie kruiden ( 0.68)
    2 stukjes diepvries zalm 2.39
    eventueel een peper 0.29
    rijst 0.74
    ——————————————————————-
    5.68 zonder kruiden en knoflook op basis van het gebruikte
    voor 2 volwassenen en twee kinderen tot 10 jaar

    kook de rijst volgens de verpakking.

    snijd de kool in vierkantjes en was het, laat uit lekken in vergiet
    snijd de prei in dunne ringen ( was)
    eventueel de rodeperer fijn snijden nadat je de zaadjes verwijdert hebt en meebakken.
    doe een beetje olie in de pan verhit en voeg de prei en wittekool toe en roerbak.
    voeg de sperziebonen toe .
    als de groente bijna gaar is de kruiden en de knoflook toe voegen.
    voeg de zalm in stukjes gescheurd toe de kocosmelk
    laat minimaal 5 minuten garen.

    eet smakelijk

  3. Heerlijke couscous met groente, groenteballetjes in Marokkanse tomatensaus en naanbrood met yoghurtdip

    Echt supersimpel, vooral veel hakken, mengen en ingrediënten in bakjes doen!

    €4,96 voor 2 personen!

    Couscous
    Ingrediënten:
    200 gram couscous
    1/2 courgette, in dunne plakken
    1 grote tomaat, in plakken
    1 ui, in halve ringen
    handje cashewnoten, rauw
    1 tl gedroogde koriander
    wat verse munt
    snuf peper/zout

    Bereiding:
    Doe wat olijfolie in een ovenschaal, en voeg courgette, tomaat, uitje, cashewnoten, zout/peper en koriander toe, en schenk nog een scheutje olijfolie er overheen. Zet de oven op 250 en laat 20minuutjes garen.
    Doe 1 deel couscous in een pan en 2 delen water, met een snuf zout. Laat op heel zacht vuur lachtjes pruttelen. Is het water bijna weggekookt, zet het vuur dan uit en laat het laatste water wegstomen. Meng wat gedroogde koriander en gehakte munt er doorheen.

    Naanbrood
    Ingrediënten:
    75 ml melk, handwarm
    1 tl gedroogde gist (2 gram)
    250 gram bloem
    flinke snuf zout
    1/2 tl bakpoeder
    1,5 tl gedroogde koriander
    1 tl knoflookpoeder
    1/5 tl peper
    2 el olie
    100 gram yoghurt

    Bereiding:
    In een grote kom voeg je bloem, zout, bakpoeder, gist, koriander, knoflook en peper samen. Roer dit even door elkaar. Meng de olie, yoghurt met de rest. Kneed een minuut of 5 tot een mooi soepel deeg.
    Vet de kom in met olie, maak een bal van het deeg en leg in de kom. Dek de kom af en laat het deeg 45-60 minuten rijzen op de verwarming tot het in volume verdubbeld is. De oven is voorverwarmd op 250 (met bakplaat erin).
    Na het rijzen druk je de lucht uit het deeg en verdeel je het in 4 delen. Neem een bolletje deeg, druk het plat en rol het zo dun mogelijk uit in een langwerpige ovale vorm.
    Let op de hete bakplaat een vel bakpapier en leg de broden er op, en hup in de oven.
    Bak het naanbrood in 5-7 minuten gaar. Houd bij het eerste brood goed in de gaten hoeveel tijd je nodig hebt, dat verschilt heel erg per oven, en het gaat erg snel. Wil je beide kanten van het brood mooi bruin, halverwege even het brood keren.

    Groenteballetjes in tomatensaus
    Ingrediënten:
    1 ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    150 gram Heinz Tomato Frito (tomatensaus) (dit kan ook een andere zijn)
    5 vegagroenteballetjes,
    snuf tijm, rozemarijn
    1 laurierblaadje
    zout/peper

    Bereiding:
    Fruit de gesnipperde ui en de knoflook glazig. Meng de tijm, rozemarijn en laurier samen in een laagje water in de pan. Roer er de Tomato Frito saus erdoor en laat meestoven. Kruid met peper en zout. Laat even op een zacht vuurtje pruttelen. Schep het laurierblad eruit. Groenteballetjes zijn gewoon kant en klaar van de AH. Doe ze de schaal erbij en laat 20minuutjes op een lage stand in de oven gaatstoven.

    Yoghurtdip
    Ingrediënten:
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    200 gram yoghurt
    1/5 komkommer, geschild en geraspt
    snuf peper
    handje verse munt, gesnipperd
    1tl citroensap

    Bereiding
    Meng in een kommetje de gesnipperde knoflook, yoghurt, geraspte komkommer, gesnipperde munt, citroensap en peper. Roeren en klaar!

    Serveer de Naan lauwwarm met de frisse yoghurtdip
    Mix de cousous met de ovengroenten en serveer de balletjes in saus meteen uit de oven.

    Smakelijk eten!

    DIT GERECHT IS VEGA!
    *VEGAN: vervang de melk/yoghurt met kokosmelk/yoghurt (wordt iets duurder)

    € 0,62 200 gram couscous (bio)
    € 0,18 150 gram Heinz Tomato Frito tomatensaus
    € 0,95 5 groenteballetjes (ah/lidl/emte/janlinders/jumbo)
    € 0,25 5 takjes munt (toko)
    € 0,06 1 ui
    € 0,60 200 gram yoghurt (Lactofree in dit geval)
    € 0,20 1/5 komkommer
    € 0,25 250gram bloem (bio volkoren)
    € 0,10 gist
    € 0,20 75ml melk (Lactofree in dit geval)
    € 0,45 1/2 courgette
    € 0,20 1 tomaat
    € 0,90 handje rauwe cashewnootjes (Lidl)
    ——-
    € 4,96 totaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *