Uw gerecht

Onderaan de pagina kunt u met het reactieformulier uw gerechten delen. Wij gaan ervan uit dat u uitsluitend uw eigen recepten hier deelt. In verband met eigendomsrechten kunt u hier dus geen gerechten van anderen plaatsen.

Let op: Vanaf 15 juli 2013 geldt deze leidraad voor het indienen van gerechten (vanzelfsprekend is uw gerecht nog steeds gezond en goedkoop):

1. meld de kosten per ingrediënt (wij rekenen het na)
2. meld voor hoeveel personen het gerecht geschikt is
3. hanteer een logische volgorde voor de bereiding
4. maak een foto van uw gerecht en mail het naar info@bijstandsgerechten.nl

39 thoughts on “Uw gerecht

  1. groente curry met zalm

    1/2 witte kool ( spits of gewone ) 0.65 ( heel 1.29 )
    1 prei 0.55
    100 gram diepvriessperziebonen 0.45 ( verpakking kost 0.89 )
    1 teentje knoflook ( per twee knollen 0.74 )
    blikje kocosmelk 0.86
    kerrie kruiden ( 0.68)
    2 stukjes diepvries zalm 2.39
    eventueel een peper 0.29
    rijst 0.74
    ——————————————————————-
    5.68 zonder kruiden en knoflook op basis van het gebruikte
    voor 2 volwassenen en twee kinderen tot 10 jaar

    kook de rijst volgens de verpakking.

    snijd de kool in vierkantjes en was het, laat uit lekken in vergiet
    snijd de prei in dunne ringen ( was)
    eventueel de rodeperer fijn snijden nadat je de zaadjes verwijdert hebt en meebakken.
    doe een beetje olie in de pan verhit en voeg de prei en wittekool toe en roerbak.
    voeg de sperziebonen toe .
    als de groente bijna gaar is de kruiden en de knoflook toe voegen.
    voeg de zalm in stukjes gescheurd toe de kocosmelk
    laat minimaal 5 minuten garen.

    eet smakelijk

  2. Heerlijke couscous met groente, groenteballetjes in Marokkanse tomatensaus en naanbrood met yoghurtdip

    Echt supersimpel, vooral veel hakken, mengen en ingrediënten in bakjes doen!

    €4,96 voor 2 personen!

    Couscous
    Ingrediënten:
    200 gram couscous
    1/2 courgette, in dunne plakken
    1 grote tomaat, in plakken
    1 ui, in halve ringen
    handje cashewnoten, rauw
    1 tl gedroogde koriander
    wat verse munt
    snuf peper/zout

    Bereiding:
    Doe wat olijfolie in een ovenschaal, en voeg courgette, tomaat, uitje, cashewnoten, zout/peper en koriander toe, en schenk nog een scheutje olijfolie er overheen. Zet de oven op 250 en laat 20minuutjes garen.
    Doe 1 deel couscous in een pan en 2 delen water, met een snuf zout. Laat op heel zacht vuur lachtjes pruttelen. Is het water bijna weggekookt, zet het vuur dan uit en laat het laatste water wegstomen. Meng wat gedroogde koriander en gehakte munt er doorheen.

    Naanbrood
    Ingrediënten:
    75 ml melk, handwarm
    1 tl gedroogde gist (2 gram)
    250 gram bloem
    flinke snuf zout
    1/2 tl bakpoeder
    1,5 tl gedroogde koriander
    1 tl knoflookpoeder
    1/5 tl peper
    2 el olie
    100 gram yoghurt

    Bereiding:
    In een grote kom voeg je bloem, zout, bakpoeder, gist, koriander, knoflook en peper samen. Roer dit even door elkaar. Meng de olie, yoghurt met de rest. Kneed een minuut of 5 tot een mooi soepel deeg.
    Vet de kom in met olie, maak een bal van het deeg en leg in de kom. Dek de kom af en laat het deeg 45-60 minuten rijzen op de verwarming tot het in volume verdubbeld is. De oven is voorverwarmd op 250 (met bakplaat erin).
    Na het rijzen druk je de lucht uit het deeg en verdeel je het in 4 delen. Neem een bolletje deeg, druk het plat en rol het zo dun mogelijk uit in een langwerpige ovale vorm.
    Let op de hete bakplaat een vel bakpapier en leg de broden er op, en hup in de oven.
    Bak het naanbrood in 5-7 minuten gaar. Houd bij het eerste brood goed in de gaten hoeveel tijd je nodig hebt, dat verschilt heel erg per oven, en het gaat erg snel. Wil je beide kanten van het brood mooi bruin, halverwege even het brood keren.

    Groenteballetjes in tomatensaus
    Ingrediënten:
    1 ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    150 gram Heinz Tomato Frito (tomatensaus) (dit kan ook een andere zijn)
    5 vegagroenteballetjes,
    snuf tijm, rozemarijn
    1 laurierblaadje
    zout/peper

    Bereiding:
    Fruit de gesnipperde ui en de knoflook glazig. Meng de tijm, rozemarijn en laurier samen in een laagje water in de pan. Roer er de Tomato Frito saus erdoor en laat meestoven. Kruid met peper en zout. Laat even op een zacht vuurtje pruttelen. Schep het laurierblad eruit. Groenteballetjes zijn gewoon kant en klaar van de AH. Doe ze de schaal erbij en laat 20minuutjes op een lage stand in de oven gaatstoven.

    Yoghurtdip
    Ingrediënten:
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    200 gram yoghurt
    1/5 komkommer, geschild en geraspt
    snuf peper
    handje verse munt, gesnipperd
    1tl citroensap

    Bereiding
    Meng in een kommetje de gesnipperde knoflook, yoghurt, geraspte komkommer, gesnipperde munt, citroensap en peper. Roeren en klaar!

    Serveer de Naan lauwwarm met de frisse yoghurtdip
    Mix de cousous met de ovengroenten en serveer de balletjes in saus meteen uit de oven.

    Smakelijk eten!

    DIT GERECHT IS VEGA!
    *VEGAN: vervang de melk/yoghurt met kokosmelk/yoghurt (wordt iets duurder)

    € 0,62 200 gram couscous (bio)
    € 0,18 150 gram Heinz Tomato Frito tomatensaus
    € 0,95 5 groenteballetjes (ah/lidl/emte/janlinders/jumbo)
    € 0,25 5 takjes munt (toko)
    € 0,06 1 ui
    € 0,60 200 gram yoghurt (Lactofree in dit geval)
    € 0,20 1/5 komkommer
    € 0,25 250gram bloem (bio volkoren)
    € 0,10 gist
    € 0,20 75ml melk (Lactofree in dit geval)
    € 0,45 1/2 courgette
    € 0,20 1 tomaat
    € 0,90 handje rauwe cashewnootjes (Lidl)
    ——-
    € 4,96 totaal

  3. Rolcake met aardbeienjam

    Uit dit recept snijd ik circa 18 plakken die per plak circa 0,10 euro kost. Een lekkere en lekker goedkope traktatie.

    Ingrediënten (1,88 euro in totaal))
    6 eieren (AH Basic, 10 scharreleieren voor 1,49 euro – 0,76 euro)
    150 gram suiker (AH Basic, 1,5 kilo voor 1,03 euro – 0,10 euro)
    5 zakjes vanillesuiker (Ruf, 10 zakjes voor 0,23 euro bij AH – 0,12 euro)
    1 afgestreken theelepel zout (?)
    150 gram bloem (AH Basic, 1 kilo’s voor 0,35 euro – 0,05 euro)
    1 pot van 450 gram aardbeienjam (AH Basic voor 0,85 euro)
    Scheutje kokend water

    Bereidingswijze
    Bekleed de bakplaat met bakpapier.
    Verwarm een conventionele oven voor op 200 graden, een heteluchtoven op 180 graden.
    Klop de eieren mer de suiker, vanillesuiker en het zout tot het circa 4 keer zoveel is geworden.
    Zeef de bloem boven de beslagkom en meng zo kort mogelijk tot één geheel.
    Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat.
    Schuif in de oven en bak circa 10 minuten. Blijf bij de oven, het kan opeens heel snel gaan en te donker worden.
    Haal de bakplaat uit de oven en prik eventuele grote bubbels even in met een vork.
    Leg een schone theedoek op de bakplaat en draai hem daarmee snel om op het aanrecht.
    Haal het bakpapier voorzichtig los.
    Roer de jam in een kom los met een scheutje kokend water en verdeel over de cake. Leg een stuk nieuw bakpapier dat net zo breed is als de cake achter de cake, daar waar je hem zo heen gaat oprollen.
    Vouw de cake een randje om en rol daarna met behulp van de theedoek op en rol op het bakpapier.
    Leg een groot stuk aluminiumfolie achter de rol en leg hem daar met behulp van het bakpapier op, pak hem stevig in en laat zo afkoelen.

    Opmerkingen
    Dit is een recept voor een oven met normale, standaard breedte. Heb je bijvoorbeeld een Smeg oven die twee keer zo breed is dan verdubbel je het recept (of gebruik een kleinere bakplaat).
    Als je twee stukken bakpapier gebruikt die elkaar overlappen stort het beslag dan aan de kant van de bovenste laag bakpapier. Dan wordt de naad door het gewicht van het beslag dichtgedrukt en loopt het niet tussen je twee stukken bakpapier.

  4. kaas uienkruier

    De bodem bestaat uit pizzadeeg.

    150 ml handwarm water, ( ong. 37geraden)
    1 zakje instant gist 0.13 cent
    1 theelepel suiker of honing
    250 gram bloem 0.25 cent
    0.5 theelepel zout
    2 tot 3 eetlepels olie ( alle soorten )

    voor de bodem : totaal +/- 0.40 cent voor 4 personen.

    los de gist op in het water voeg de honing of de suiker hier aan toe.
    zeef de bloem in een kom en meng het zout erdoor.
    maak een kuiltje in de bloem en doe het water mengsel en de olie hierin.
    meng het tot een deeg en kneed daarna het deeg nog minstens 8 minuten flink!
    doe in de kom een beetje olie zodat het deeg niet vast kan plakken.
    maak een mooie bol van het deeg en leg deze in de kom met een theedoek erover heen.
    laat dit 30 minuten rijzen.

    zet ondertussen de oven op 180 geraden.

    Beleg:
    2 uien 0.10 cent
    2 tomaten 0.20 cent
    strooi kaas 1,49 zakje
    zout en peper ( goed de bodem bedekken)

    totaal beleg :
    1.79
    totaal geheel : 2.19 euro

    snijd 2 uien in ringen of in stukjes net wat jij lekker vind.
    en snijd twee tomaten in hele dunne plakjes.

    strooi een beetje bloem op het aanrechtblad.
    Haal de bol uit de kom en rol uit tot de grootte van de bakplaat ( dit recept is voor een vierkante, rond zal de bodem iets dikker zijn)
    strooi er flink peper en zout op.
    voeg de ui toe en verdeel.
    verdeel daarna de tomaat over de bodem.
    bestrooi daarna de bodem met de kaas, verdeel het goed kaas voorkomt aanbranden.

    zet de kruiers 25 minuten in de oven.

    eet smakelijk!

    tip: de bodem is dus ook prima voor pizza te gebruiken met b.v. restjes groente .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *