Doelgroepen

Wat is het probleem?

Nederland zit in de nasleep van een jarenlange economische crisis. Al is volgens sommige kenners de crisis officieel voorbij, voor ons allemaal zal het nog heel lang voelbaar zijn dat er van minder geld geleefd moet worden. Daarnaast, het CBS vaardigt nog steeds regelmatig persberichten uit waarin alarmerende WW-, faillissements-, en bijstandscijfers staan. Daaroverheen komen nu de effecten van de coronacrisis die ook groepen raakt die altijd juist prima voor zichzelf konden zorgen. Tot overmaat van ramp zien we een exorbitante stijging van de energieprijzen. Ook de kosten voor de dagelijkse boodschappen rijzen de pan uit.

Maar niks menselijker dan de mens. Al moet je het (tijdelijk) met minder doen, niemand wil op een houtje bijten. Iedereen wil blijven genieten. Logisch, wat mij betreft! Daarom deze pagina, om u er doorheen te loodsen. Daarna komen vast weer betere tijden!

Wat is de oplossing?

Bijstandsgerechten is een marktplaats voor het halen en brengen van gerechten die met een klein budget bereid kunnen worden. Antwoord op de vraag hoe uw gezin gezond aan tafel kan voor weinig geld krijgt u op deze website. De precieze inkoop prijzen hangen af van waar u inkoopt, wat de Btw doet en hoe prijzen zich ontwikkelen. Houd daar rekening mee.

Onze ambitie is om via deze website een gratis manier te bieden om met elkaar budgetgerechten en (bespaar)tips uit te wisselen. Wij willen deze website vrij van reclame houden. U hoeft zich ook niet te registreren, want Bijstandsgerechten is geenszins van plan om uw gegevens door te verkopen. Hoe zorgen we er dan voor dat deze dienstverlening kan plaatsvinden? Dat doen we door middel van de verkoopopbrengst van de budget kookboeken: “Koken voor 4 personen voor € 5,” “Slim koken: Budgetrecepten en bespaartips voor het hele gezin,” en de re-make van juli 2020 “Alles over écht lekker budget koken: heerlijke, gevarieerde gerechten voor elke dag.” In deze boeken vindt u naast budget recepten ook koop-, bespaar-, en bewaartips om u in staat te stellen maximaal profijt te hebben van uw budget. Ook doen we suggesties hoe u uitdagingen te lijf kunt gaan als verjaardagen en het dagelijkse lunchtrommeltje van uw kind(eren.) Door boeken aan te schaffen doet u een duit in het zakje met betrekking tot het voortbestaan van deze website. Wij nodigen u uit, indien u dat kunt dragen, het vooral ook cadeau te doen aan iemand die het goed kan gebruiken.

Verder is in de loop der jaren een Club van Gulle Gevers ontstaan: mensen en bedrijven die Bijstandsgerechten een goede zaak vinden en graag een bijdrage leveren.

De kunst van het hanteren van een kleine portemonnee leert u hier. Het oplossen van armoede is aan de overheid. U bent daar zelf ook een belangrijke speler bij natuurlijk.

Wie is onze doelgroep?

 • Bijstandsgerechtigden: er worden jaarlijks circa 400.000 bijstandsuitkeringen verstrekt volgens het CBS
 • Mensen met een WW uitkering: Mensen die een WW uitkering krijgen moeten plotseling met minimaal 30% minder salaris rondkomen. Er worden jaarlijks circa 400.000 WW uitkeringen verstrekt
 • Mensen met een AOW uitkering. Globaal 3 miljoen ouderen leven van een AOW uitkering
 • Mensen met een ANW-, of andere uitkering
 • Mensen die in de schuldsanering terecht zijn gekomen en met beperkt leefgeld te maken hebben
 • Zelfstandig ondernemers die door de recessie of de coronacrisis hun bedrijf failliet hebben zien gaan of met sterk gereduceerde inkomsten te maken hebben
 • Mensen die ervoor kiezen zuinig te leven: Er zijn geen cijfers bekend, maar de aanname is dat er behoorlijk veel mensen zijn die liever niet onnodig veel geld aan voeding uit geven bijvoorbeeld omdat zij sparen voor een bepaalde grote uitgave, pas op zichzelf wonen of simpelweg tegen voedselverspilling zijn en consuminderen

Waarom de naam Bijstandsgerechten:

De naam doet eer aan de creativiteit, doortastendheid en de grote mate van wilskracht en volharding die aanwezig is bij mensen die in de Bijstand zitten. Dat weten wij uit ervaring. De gerechten en (bespaar)tips zijn echter gewoon voor een ieder die zich herkent in de doelgroepen beschrijving hierboven of die dit initiatief een warm hart toe draagt.

Hoe werkt Bijstandsgerechten:

de website

Bijstandsgerechten is een openbare website ook de Facebookpagina is openbaar. Al uw reacties zijn dus ook openbaar. Niemand hoeft zich te registreren op deze website om gebruik te maken van alle recepten en (bespaar)tips die hier verzameld zijn. Er staan geen reclame uitingen op de website, omdat de website geen winstoogmerk heeft. Koken voor 4 personen voor €5 verscheen op 16 september 2013. De titel is Koken voor 4 personen voor € 5. Op 25 november 2014 verscheen Slim Koken: Budgetrecepten en bespaartips voor het hele gezin. In juli 2020 verscheen de re-make Alles over écht lekker budget koken. De opbrengst van de boekverkoop wordt ingezet voor dit initiatief. Dat doen wij naar eigen inzicht. Dit initiatief wordt vooral met veel passie, creativiteit en weinig geld gerund. Bijstandsgerechten is geen formeel goed doel, maar wel een goede zaak. Het optuigen van een stichting en het opzetten van een bestuur brengt kosten met zich mee die wij liever uit sparen. Bijstandsgerechten is formeel een eenmanszaak die voor de Belastingdienst niet omzetbelastingplichtig is.

Zonnestraaltjes

Zonnestraaltjes zijn cadeautjes voor de doelgroep. Het gaat altijd om nieuwe spullen omdat dàt ook eens moet kunnen. Denk hierbij aan boodschappen, kleding, schoeisel, speelgoed, etc. De uitslag is altijd openbaar, zodat voor iedereen verifieerbaar is dat prijzen écht uitgekeerd worden en om malafide deelnemers te ontmoedigen. Supporters kunnen een bijdrage leveren aan de zonnestraaltjes en door het kopen van het budgetkookboek of door zich te melden voor de Club van Gulle Gevers. Dit zijn mensen die het onacceptabel vinden dat er mensen zijn in Nederland die het zodanig arm hebben dat een goede maaltijd op tafel zetten geen vanzelfsprekendheid is. Wilt u hier ook iets tegen doen, stort dan een bijdrage op de rekening van Bijstandsgerechten of houd de Tikkie links via Facebook in de gaten.

De zonnestraaltjes acties kunt u vervolgens, volledig transparant, volgen via de facebookpagina van Bijstandsgerechten. Enkele reacties van mensen die voor een zonnestraaltje werden uitgeloot: ‘Nu hebben we eindelijk een keer taart voor de verjaardag van mijn zoontje’, ‘ Na heel lang kan ik weer eens vers fruit en groente kopen’, ‘Ik kon wel huilen toen ik het zonnestraaltje kreeg. Wat hartverwarmend dat iemand mij dit gunt.’ U kunt zo vaak een bijdrage leveren als u wilt: eenmalig, per periodieke overboeking, af en toe. En natuurlijk bepaalt u zelf de hoogte van uw bijdrage. De waarde van een zonnestraaltje is trouwens € 25,00. Kunt u zich voorstellen dat u hiermee iemand lucht geeft? Wij zien uw bijdrage daarom graag tegemoet. Klein gebaar, grote glimlach! Het rekeningnummer van Bijstandsgerechten is NL20ABNA0449508579. Alvast hartelijk bedankt namens onze achterban.

Halen:

recepten
(bespaar)tips

Brengen:

U kunt hier al uw budgetgerechten en (bespaar)tips indienen.  Lees ook waaraan uw gerechten moeten voldoen voordat wij ze kunnen opnemen.

Delen:

Wij ervaren geen concurrentie bij Bijstandsgerechten. Het gaat om halen en brengen. Delen, dus! Heeft u een eigen website of facebookpagina met een goed initiatief tegen armoede in Nederland? Dan is het altijd toegestaan om een weblink naar deze website op te nemen. Ook kan uw initiatief op deze website vermeld worden. Het is niet toegestaan om informatie van deze website te kopiëren en te verspreiden. Vertel uw vrienden over deze website en like ons op Facebook. Laten we zo veel mogelijk mensen bereiken. 1,2 miljoen mensen die in armoede leven in Nederland is heel, heel erg en heel, heel erg veel.

Wat kunt u hier niet halen of brengen?
Informatie over allergieën, informatie over uw gezondheid. Ook biedt Bijstandsgerechten geen ruimte aan discussies over voedselovertuigingen. Lees ook de disclaimer.

Reacties:

Bijstandsgerechten is een positief initiatief. Er zijn problemen, maar we gaan niet sikkeneurig of zielig doen! Met een actieve houding problemen bij de kop pakken, hulp opzoeken en aanpakken levert meer op! Laten we samen uitwisselen en energie maken. Zo ontdek je nieuwe wegen en kansen. Reacties die uitsluitend negatief van aard zijn worden hier niet toegelaten. Heeft u vragen over een gegeven reactie stuur dan een email aan info@bijstandsgerechten.nl

Voor het geven van een reactie geeft u een (nick)name op en laat u een emailadres achter. Bijstandsgerechten kan uw emailadres gebruiken om over een gegeven reactie te corresponderen of om u op de hoogte te houden van informatie die met Bijstandsgerechten te maken heeft. Stelt u dat niet op prijs. Stuur dan een email aan info@bijstandsgerechten.nl

41 gedachten over “Doelgroepen

 1. Na 16:00 uur op zaterdag naar de markt gaan dan kunnen er leuke koopjes zijn en bij de h.ema kan je vleeswaren goedkoper kopen na 16:30 uur.

 2. Tortilla

  Eieren klutsen 3 per tortilla
  Evt uitje fruiten
  Aardappelen koken en in plakjes snijden
  Groente die je over hebt bv doperwten of sperziebonen door de geklutste ei roeren
  In de pan gieten , aardappelschijfjes erbij in
  Aan beide kanten bakken
  En onder de euro lekker eten
  Evt wat ketchup erop
  Eet smakelijk

 3. Schoonmaakazijn is een prima en goedkoop middel om je badkamertegels en kranen schoon te maken, ook als anti-kalk middel in de wasmachine werkt het goed.

 4. ik weet niet of het hier al eens geschreven is maar ik kon het niet terugvinden dus….
  schoonmaakmiddel wasmiddel wasverzachter shampoo douchegel etc. is echt heel makkelijk en goedkoop zelf te maken!
  wasmiddel is al te maken voor onder de euro voor haast 2 liter!
  en zo ook met de rest!
  ik denk dat als je van een minimaal budget moet rondkomen dat anders ook een behoorlijke hap is uit je boodschappen budget, en het kan zoveel gezonder en goedkoper! en zonder allerlei gevaarlijke toevoegingen!

  • Het Kruidvat heeft ook vaak goede aanbiedingen. Ook brokjes voor de kat, scheelt soms de helft met Appie. Nu Dreft vaatwas Platinum all in one 10 tabs 0,99. Ik wou ze altijd eens proberen. Ik koop er altijd Europrofit shampoo, kost iets van 0,39. Verder bij AH zoek ik op bonusproducten, scheelt ook best zoals kaas. Hamsteren doe ik niet, kan niet met mijn bijstand, er komt wel weer een aanbieding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *