Eefjes Kip-rijst stoof

Eefjes Kip-rijst stoof
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 3 tenen knoflook (of knoflookpoeder), 1 bouillonblokje, 1 theel. Italiaanse kruiden, 1 theel. kipkruiden, 1 theel. paprikapoeder, peper

Tip: gooi de ui schillen niet weg. Gooi overigens niets wat u van groenten afsnijdt weg. Verzamel het, bewaar het desgewenst enkele dagen in de koelkast en gebruik het om een krachtige bouillon van te trekken.
Tip: uien kunt u vrij lang bewaren. Het loont dus de moeite om ze wat groter in te kopen. Dat is goedkoper dan telkens losse uien kopen.
Tip 6: zilvervliesrijst is vezelrijker dan witte rijst
Tip 7: kookt u met (veel) smaakmakers, dan kunt u zout gemakkelijk weglaten!
Tip 8: champignons zijn zeer rijk aan anti-oxidanten en bevatten veel eiwitten.

Ingrediënten

400 gram kipfilet in blokjes
1 ui
500 gram (Lidl) champignons
250 ml kraanwater
60 ml kookroom
125 ml (AH) sour cream
250 gram ongekookte rijst

Bereiding:

Pel en snipper de ui fijn. Reinig de champignons en snijd ze in plakjes. Trek een bouillon van het kraanwater en het bouillonblokje. Was en snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met peper. Bak het gaar in wat olie. Haal de kip uit de pan en leg apart. Bak in dezelfde pan de ui en knoflook met de champignons. Voeg een beetje boullion toe en roer door. Doe dan de rest van de bouillon, de sour creme en de room erbij roer het geheel goed door. Doe dan de rijst en de kruiden in de pan. Voeg een kopje water toe. Goed doorroeren. Doe de kip er boven op (deze is immers al bijna klaar) en laat met de deksel op de pan en op laag vuur 35 minuten garen. Wel af en toe roeren om aanbakken te voorkomen.

4 gedachten over “Eefjes Kip-rijst stoof

  1. Geweldig recept, smikkelen en smullen hier, elke keer weer. We noemen het zelfgemaakte risotto. Ik heb alleen gemerkt dat de hoeveelheden die je op hebt gegeven voor ons gezin (2 volwassenen, 3 kinderen) te weinig zijn. Daarom heb ik de hoeveelheid water en rijst verdubbeld (grote eters hier). Maar nogmaals, zalig!

Laat een antwoord achter aan Liecke Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *