Eindejaarsbericht Bijstandsgerechten

2014 kabbelt nog enkele uurtjes voort. Voordat we ons opmaken voor een nieuw jaar met nieuwe kansen, blik ik ook even terug. 2014 was het 2e jaar van Bijstandsgerechten. Na een hectische start kwamen we in wat rustiger vaarwater. Maar, wat heet rustig? Er kwamen gemiddeld 4 nieuwe budgetgerechten en bespaartips bij per maand. Die werden door jullie ingediend Zowel vanuit de oude garde als vanuit een schare debutanten. En dàt is waar het om draait: er samen wat van maken. Waarom zou je het wiel gaan uitvinden als de ander dat allang gedaan heeft. Bij Bijstandsgerechten draait het daarom om delen! Dank je wel allemaal!

Het aantal Facebooksupporters is gestegen naar ruim 18.000. Dat is ronduit geweldig! Het is dus gelukt om meer mensen te bereiken. Mensen die gewoon nieuwsgierig zijn naar budgetkoken, of die hard bezig zijn de eindjes aan elkaar te knopen. Iedereen is hier welkom! Anoniem surfend op het internet bereikte ik 167.816 gebruikers die tezamen ruim 2,5 miljoen keer pagina’s op de website bekeken. Niet iedereen wil zich via Facebook bekend maken. En dat hoeft ook niet. Het is mooi genoeg om te weten dat we hier met z’n allen ontzettend veel mensen helpen!

Ik was wederom in de gelukkige omstandigheid om ook van alles weg te geven. Gewoon zomaar. Ik mocht jaren geleden mijn eigen situatie van armoede ontgroeien. Maar, nooit zal ik vergeten dat ik wel eens liep te dagdromen dat er zomaar iemand zou aanbellen om iets te brengen wat je op dat moment op soms een dubbeltje na tekort kwam. Dat is het idee achter de zonnestraaltjes. En, iedereen mocht weer meedoen: voor jezelf of voor iemand in jouw omgeving die wel een zonnestraaltje kan gebruiken. In totaal gaf ik € 1.373,75 weg aan zonnestraaltjes.

Als laatste is het gelukt om een tweede budgetkookboek uit te brengen. Na “Koken voor 4 personen voor €5” vorig jaar, zag “Slim Koken: budgetgerechten en bespaartips voor het hele gezin”, het levenslicht. Ik mocht weer in diverse media vertellen over het belang van budgetkoken. In mijn woonplaats werd ik uitgeroepen tot Gouden Rotterdammer. Als klap op de vuurpijl mocht ik een heel mooie bijdrage leveren aan de landelijke actieweek voor de voedselbanken via RTV Noord-Holland.

Ik ben tevreden! Doen jullie in 2015 ook weer mee?

Voor nu wens ik jullie allemaal een gezellige jaarwisseling en een goede start van 2015!

3 gedachten over “Eindejaarsbericht Bijstandsgerechten

  1. Dank je wel, Maaike. Ik ga mijn beste beentje weer voor zetten 🙂 groetjes van Merlien

Reacties zijn gesloten.