Gereons risotto

Gereons risotto
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: peper, knoflook, 1 bouillonblokje

Tip 1: koop Risotto bij de toko voor een goede prijs
Tip 2: om ervoor te zorgen dat spekjes minder vet zijn, kunnen ze vóór bereiding in keukenpapier gerold worden. Leg in een magnetronbestendige schaal met deksel en bak 1 minuut op vol vermogen. Het vet wat vrij komt wordt geabsorbeerd door het keukenpapier. Zo gaan de spekjes magerder de pan in. Ook kan de spek uitgebakken worden (zonder boter/olie) waarbij het vrijkomende vet wat als overtollig beschouwd wordt simpelweg weg geschept kan worden.

Ingrediënten 

Zak (circa 500 gr) wortels
250 gr risotto rijst
pak Lidl smaaktomaten
pak (circa 200 gr) Euroshopper spekjes

Bereiding:

Zet een liter water op en trek er een bouillon van. Was en snijd de wortels in stukjes. Rasp er een aantal. Was en snijd de tomaatjes. Pel en snipper de ui. Bak de ui en spekjes (zonder olie of boter) aan. Voeg de risotto toe en bak kort mee. Voeg de knoflook en wortel toe. Voeg nu de bouillon onder voortdurend roeren in etappes toe. Laat de risotto gaar koken. Als de risotto klaar is een klein klontje boter toevoegen en doorroeren.

Gereon over dit gerecht: opdienen met de tomaatjes en de geraspte wortel. Buon apetito!

2 gedachten over “Gereons risotto

  1. Voor wie colruyt in de buurt heeft. .. vooral de Belgen dan…. wortelen 0,5€ per kg.
    Wij eten graag risotto, deze ga ik zeker eens proberen

Laat een antwoord achter aan Tineke Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *