Ghislaines Turkse frietjes

Ghislaines Turkse frietjes
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: tijm, nootmuskaat

Bijzondere smaakmakers: pul biber (Turkse gedroogde chili vlokken)

Tip: 800 gram doperwten zijn gunstig geprijsd bij de Lidl, Aldi en van Euroshopper. Het ontloopt elkaar weinig qua prijs.

Tip: met doperwten heeft u voor erg weinig geld een weldaad aan vitamines (K, C, A, E en veel B vitamines) en mineralen (ijzer, zink, magnesium, etc) op tafel.

Ingrediënten en kosten:

1,5 kilo (friet)aardappelen € 1,50
2 Turkse worsten € 2,20
1 blikje tomatenpuree € 0,06
800 gr doperwten € 0,99
totaal: € 4,75

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd handmatig tot dikke frieten. Snijd de worsten in kleine blokjes. Smelt een klontje boter in een ruime pan. Terwijl de boter smelt, voeg de tijm en nootmuskaat toe en een snufje pul biber. Bak het vlees snel aan, maar laat het niet doorgaren. Voeg de in frietjes gesneden aardappelen toe en zet alles onder water. Roer de tomatenpuree erdoor en laat alles koken tot de aardappelen gaar zijn. Verwarm de doperwten in hun eigen vocht op matig vuur.

Ghislaine over haar gerecht: de Turkse worst is het goedkoopst, is mijn ervaring, als je het per 3 koopt. Het is een soort voorgekookte (boterham)worst. Eventueel, kun je dit gerecht ook met Turks brood (pide) eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *