Isabella’s boerenkool

Isabella’s boerenkool
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Isabellaas boerenkool

Smaakmakers: snufje zout, 2 eetl. mosterd

Tip 1: een snufje is de hoeveelheid die je tussen duim en wijsvinger kunt houden
Tip 2: een scheutje melk is circa 30 ml
Tip 3: twee eetlepels is circa 10 gram
Tip 4: twee eetlepels maïzena is circa 20 gram
Tip 5: gebruik deze handige website om hoeveelheden te berekenen:

Ingrediënten

750 gram (vastkokende) aardappelen
600 gram (1,5 pakje) boerenkool uit het vriesvak
1/2e zak spekjes
een scheutje (langhoudbare) melk
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels maïzena

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van circa een halve centimeter. Breng een pan met water aan de kook. Zet de hittebron op een middenstand zodra het water kookt. Voeg de aardappelschijfjes toe. Doe de deksel op de pan en laat nog circa 7-9 minuten koken. Prik vlak voordat de kooktijd verstrijkt eens in een schijfje om te controleren of ze al gaar zijn. Giet de schijfjes af. Bak de spekjes zonder vet in een koekenpan.  Zodra ze bruin zijn, haal ze eruit. Voeg de aardappelschijfjes en een snufje zout toe en bak goudbruin. In de tussentijd, kook de boerenkool in een scheutje melk. Voeg de mosterd toe. Zodra de melk kookt, voeg de maizena toe en bind het mengsel.

Doe het geheel in een ruime ovenschaal en laat circa 30-35 minuten bakken in de oven op circa 200 graden.

Isabella over haar gerecht: ik heb het budgetkoken niet meer ‘nodig’. Maar, waarom zou ik meer betalen!

5 gedachten over “Isabella’s boerenkool

  1. Isabel heb je nog meer van deze recepten ik ben pas in de problemen gekomen en ben opzoek naar recepten die te betalen zijn.
    graag een reactie van jou als je ze wilt delen. dankje voor dit recept ik ga het van de week een keer maken

Laat een antwoord achter aan Merlien Welzijn Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *