Kip met mango à la Marlous

Kip met mango à la Marlous
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmaker: Tikka kruiden mix

Tip: Koop groente op de markt voor exacte hoeveelheden
Tip: Maak de Tikka kruiden mix zelf! Meng een kopje yoghurt met 1/2 eetl. gemberpoeder, 1/2 eetl knoflookpoeder, 1/2 theel. kurkuma, 1 theel citroensap, 1/2 theel. paprikapoeder, snufje zout. Verser kan niet!

Ingrediënten 

1 cour de bouf tomaat of 1 vlees tomaat
halve komkommer ( zonder zaad)
1 mango
500 gram kipfilet in hele kleine blokjes
150 gr. sugar snaps / peultjes

Bereiding

Snij de tomaat en komkommer klein. Schil de mango en snij deze in stukken.
meng de kruiden door de kip en bak deze in een scheutje olie tot ze gaar is.
De peultjes even kort koken. Afspoelen met koud water en even af laten koelen. De peultjes doormidden of in drie stukken snijden.

Doe de tomaat en komkommer in de slakom. Voeg de stukken mango en de peultjes toe en meng alles met de hand door elkaar. Daarna de kip stukjes er bij en nogmaals goed mengen.

Marous over haar gerecht: De toevoeging van zout is niet nodig bij dit gerecht. Het smaakt heerlijk kruidig. Serveer het bijvoorbeeld met gebakken aardappelen. Dit gerecht is eventueel uit te breiden met mais of gebakken ontbijtspek.

Eén gedachte over “Kip met mango à la Marlous

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *