Kip met mango à la Marlous
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmaker: Tikka kruiden mix
Tip: Koop groente op de markt voor exacte hoeveelheden
Tip: Maak de Tikka kruiden mix zelf! Meng een kopje yoghurt met 1/2 eetl. gemberpoeder, 1/2 eetl knoflookpoeder, 1/2 theel. kurkuma, 1 theel citroensap, 1/2 theel. paprikapoeder, snufje zout. Verser kan niet!
Ingrediënten
1 cour de bouf tomaat of 1 vlees tomaat
halve komkommer ( zonder zaad)
1 mango
500 gram kipfilet in hele kleine blokjes
150 gr. sugar snaps / peultjes
Bereiding
Snij de tomaat en komkommer klein. Schil de mango en snij deze in stukken.
meng de kruiden door de kip en bak deze in een scheutje olie tot ze gaar is.
De peultjes even kort koken. Afspoelen met koud water en even af laten koelen. De peultjes doormidden of in drie stukken snijden.
Doe de tomaat en komkommer in de slakom. Voeg de stukken mango en de peultjes toe en meng alles met de hand door elkaar. Daarna de kip stukjes er bij en nogmaals goed mengen.
Marous over haar gerecht: De toevoeging van zout is niet nodig bij dit gerecht. Het smaakt heerlijk kruidig. Serveer het bijvoorbeeld met gebakken aardappelen. Dit gerecht is eventueel uit te breiden met mais of gebakken ontbijtspek.
gemaakt en was heel lekker