Kip met mango à la Marlous

Kip met mango à la Marlous
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmaker: Tikka kruiden mix

Tip 1: 1 kilo kipfilet kost circa € 5,00 bij de Marokkaanse slager
Tip 2: Koop groente op de markt of bij de Lidl
Tip 3: 200 ml citroensap (plastic flacon) kost circa € 0,50
Tip 4: Maak de Tikka kruiden mix zelf! Meng een kopje yoghurt met 1/2 eetl. gemberpoeder, 1/2 eetl knoflookpoeder, 1/2 theel. kurkuma, 1 theel citroensap, 1/2 theel. paprikapoeder, snufje zout. Verser kan niet!

Ingrediënten en kosten:

1 cour de bouf tomaat of 1 vlees tomaat 0,90
halve komkommer ( zonder zaad) 0.50
1 mango 0,85
500 gram kipfilet in hele kleine blokjes 2,50
150 gr. sugar snaps / peultjes 1.29
6,04 totaal

Bereiding

Snij de tomaat en komkommer klein. Schil de mango en snij deze in stukken.
meng de kruiden door de kip en bak deze in een scheutje olie tot ze gaar is.
De peultjes even kort koken. Afspoelen met koud water en even af laten koelen. De peultjes doormidden of in drie stukken snijden.

Doe de tomaat en komkommer in de slakom. Voeg de stukken mango en de peultjes toe en meng alles met de hand door elkaar. Daarna de kip stukjes er bij en nogmaals goed mengen.

Marous over haar gerecht: De toevoeging van zout is niet nodig bij dit gerecht. Het smaakt heerlijk kruidig. Serveer het bijvoorbeeld met gebakken aardappelen. Dit gerecht is eventueel uit te breiden met mais of gebakken ontbijtspek.

2 reacties op “Kip met mango à la Marlous

  1. Heel lekker gerecht. Ik heb ipv tomaat een rode paprika heel klein gesneden en inderdaad wat mais erbij. De kip met Mexicaanse kruiden bereid omdat we wel van pittig houden. De kruiden uit jouw recept welgewoon gebruikt maar dan door de yoghurt gedaan. Sperceboontjes ip sugarsnaps (was iets goedkoper) en dit keer het gerecht gegeten met rijst, maar de volgende keer als ik het maak, gaat het op een wrap, dat is ook lekker. Lekker gegeten dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *