Laetitia’s courgettesoep

Laetitia’s courgettesoep
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 1 bouillonblokje, 1 eetl. mosterd, 1,5 eetl. kerriepoeder, 1,5 eetl. paprikapoeder

Tip 1: aan de bouillon kunt u vanzelfsprekend al uw kliekjesgroenten, aardappelen, stukjes kaas, vlees, etc toevoegen!

Tip 2: voegt u kliekjes vlees(waren) toe aan de bouillon? Verwijder die dan voordat u de staafmixer gebruik. Voeg ze daarna weer toe aan de soep.

Ingrediënten

1 kg courgette
2 grote uien
1-2 liter kraanwater

Bereiding:

Trek een bouillon van 1 liter kraanwater en een bouillonblokje. Was en snijd de courgette in stukken. Pel en snipper de ui. Roerbak de courgette en ui. Voeg de smaakmakers toe en laat ze even meebakken. Voeg de bouillon toe en laat het geheel circa 20 minuten pruttelen. Mix de soep met een hittebestendige staafmixer. Voeg water toe tot de gewenste dikte verkregen is. Roer de soep goed door.

Laetitia over haar gerecht: Wij hebben hier ruim 6 borden uitgehaald en voor de kinderen met courgettepannenkoekjes gegeten. Wij eten (bijna) geen E-nummers en hebben hier met z’n vieren 2 dagen van gegeten. Eet smakelijk allemaal

3 gedachten over “Laetitia’s courgettesoep

  1. Vandaag de soep gemaakt, hij is erg lekker! Ik vind hem gemakkelijk en redelijk snel te maken en inderdaad genoeg voor 2 dagen. De kids vonden het ook lekker, zo krijgen ze toch makkelijk groenten binnen!

    • Ha Nicole, bedankt voor jouw leuke reactie! Ik heb ook de ervaring dat kinderen er ook dol op zijn 🙂 groetjes, Merlien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *