Lente winactie

Bijstandsgerechten is dè marktplaats voor het uitwisselen van slimme gerechten. Zo blijft gezond eten met een klein budget mogelijk. Zoals u intussen van ons gewend bent, delen wij ook regelmatig zonnestraaltjes uit. In de sinterklaasperiode vorig jaar boden wij maar liefst 5 Bart Smit cadeaubonnen aan. In het nieuwe jaar volgden al gauw H&M kleding bonnen ter waarde van €20,00 per stuk. Ook in de lente zetten we u graag in het zonnetje.

Waarom doet Bijstandsgerechten dit?

Door de effecten van de schuldencrisis zijn er ontzetend veel mensen in Nederland die behoorlijke moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Het CBS registreerde in maart wederom ruim 700 faillissementen. Het aantal WW uitkeringen staat op 613.000. Dat zijn er 21.000 meer dan in januari. De werkloosheid blijft dus stijgen. Er zijn dik 365.000 bijstandsuitkeringen. De Volkskrant liet eerder al weten dat ruim 1,1 miljoen mensen in armoede leven in Nederland.

Is Bijstandsgerechten een goed doel?

Nee. Wel besteden wij jaarlijks 20-30% van onze inkomsten aan zonnestraaltjes. Zorg er dus voor dat u onze Facebook pagina liked om voor de zonnestraaltjes in aanmerking te komen. Daarnaast stellen wij kennis en informatie beschikbaar die u helpen om de eindjes beter aan elkaar te knopen. Inkomsten genereren wij vooral uit de verkoop van ons kookboek (vanaf september 2013) en uit sponsoring.

Waar heeft u behoefte aan?

Graag horen wij van u waar u dit keer behoefte aan heeft. De keuze die wij bieden is:

 • 5 Bart Smit cadeaubonnen twv €20,00 per stuk
 • 5 H&M cadeaubonnen twv €20,00 per stuk
 • 5 x boodschappen doen voor €25,00 per persoon
 • 2 x boodschappen doen voor €60,00 per persoon

Reageer op Facebook of plaats een reactie onderaan deze webpagina vóór 31 april 2013. Uw keuze verloten wij onder onze Facebook volgers in de eerste week van mei.

40 gedachten over “Lente winactie

 1. Nou ik zou er ook aan de boodschappen de meeste behoeve hebben. Net als iemand al zei ben ik ook lactose intolerant en het maakt de wekelijkse boodschappen net ietsje duurder. Daar is elke hulp welkom !

 2. Ik wil ook graag meedoen, ben een alleenstaande moeder met kind dat van een minimum rond moet komen, op zich wel te doen, maar extraatjes zitten er bijna nooit bij helaas of ik moet daarna op de blaren zitten. Dus alle extraatjes zijn welkom 🙂

 3. Ik doe graag mee met deze actie. Het meeste behoefte heb ik aan de boodschappen doen, aangezien ik met mijn weekgeld krap rond kom, o.a. omdat wij door lactose-intolerantie sojamelk, sojadrinks, sojatoetjes kopen i.p.v. de goedkopere gangbare melkproducten en daarom alle extraatjes om boodschappen van te doen welkom zijn.

  • Ha Afke, heel begrijpelijk. Je doet mee met de loting! Succes met aan elkaar puzzelen. Staan hier overigens ook gerechten waar je iets aan hebt? Laat het weten! Anders moet ik eens kijken of ik een oproepje kan plaatsen om gerechten te krijgen die rekening houden met de lactose intollerantie. groetjes, Merlien

   • Hallo,
    Ja, ik ken jullie site nog maar kort, maar heb toch wel al een paar dingen gezien die ik kan gebruiken…
    Ik zal er ook aan denken zelfs de tips erop te zetten, die voor mij werken en helemaal de dieet-gerelateerde tips!
    Groeten, Afke

   • Ha Afke, we bestaan ook nog maar kort. Toen zo zoetjes aan duidelijk werd wat het kabinet Rutte II financieel voor ons in petto had, werd mij al snel duidelijk dat de effecten van de crisis heel duidelijk voelbaar zouden gaan worden in steeds meer portemonnees. Vandaar dat ik toen met Bijstandsgerechten ben gestart. 1,1 miljoen mensen in Nederland leven in armoede. Aangezien ik van goedkoop en goed eten wel het eea weet ben ik het gaan delen. En, omdat er meer mensen zijn die slimme gerechten kennen zijn we ze gaan bundelen. Afijn, niet gek dat je ons niet eerder was tegengekomen 🙂 groetjes van Merlien

 4. Ik ga voor de 5 x boodschappen. Wel grappig om te lezen dat er gereageerd moet worden voor 31 april………. Heeft onze nieuwe koning gezorgd voor een extra dag in april???

  • Ha Wilma, wat een grappige misser. Hahaha. We zijn wel erg vrijgevig bij Bijstandsgerechten als we zelfs een dag erbij geven. Een serieuze noot is dat iedereen nu tot vanacht 00.00uur heeft om te reageren. Toch nog een dagje meer, want eigenlijk was het 30 april. Maar, ik steek graag hand in eigen boezem als ik een fout maak. Jij doet sowieso ook mee met de loting. groetjes, Merlien

   • Fijn dat ik mee mag doen met de loting. Wij (mijn man en ik) hebben per maand maar 220 euro te besteden voor alle boodschappen, dus niet alleen het eten. Daarnaast komen kinderen uit een vorig huwelijk ook een paar keer per maand een paar dagen hier slapen en dus ook eten. Dat is dus letterlijk en figuurlijk op de kleintjes letten, dus dat boodschappen doen zijn heel erg welkom zijn.

   • Ha Wilma, iedereen mag meedoen! Wij gaan ervan uit dat we niets hoeven te controleren, omdat mensen alleen reageren als ze het echt nodig hebben. Zoals jij aangeeft. We gaan uit van het goede in de mens. 🙂 groetjes, Merlien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *