Linda en Sergio’s chili con carne

Linda en Sergio’s chili con carne
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Linda en Sergio's chili con carne

Smaakmakers: zout, peper, pittige paprika poeder

Ingrediënten en kosten
1 pot bruine bonen € 0,40
1 paprika € 0,50
200 gehakt € 1,12
1 blikje mais € 0,55
2 uien € 0,04
1/2 pakje gezeefde tomaat € 0,28
220 gram rijst € 0,21
Totaal:  € 3,10

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Was de paprika en snijd het in blokjes. Pel en snipper de uien.

Fruit de uien 2-3 minuten tot ze glazig zien. Voeg het gehakt toe en bak rul met de hittebron op een middenstand. Voeg de paprika, bonen en mais toe en laat 3-4 minuten goed door warmen. Voeg de gezeefde tomaat toe en roer goed door tot het mengsel weer begint te pruttelen. Maak af met zout, peper paprika poeder.

Linda en Sergio over hun gerecht: Je kunt deze chili con carne ook serveren in tortillas of met een handje nacho chips. Chili con carne kun je ook goed gebruiken om enchiladas van te maken. Voor dit recept en meer kun je ook een kijkje nemen op onze blog