Linda’s wokwortels

Linda’s wok wortels
Voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 3 teentjes knoflook, kerriepoeder, 1/2 bouillonblokje

Ingrediënten

5 flinke wortels
1 rode ui
1 bakje (400gr) champignons
500 gr mie

Bereiding

Was en snijd de wortels in plakjes. Was en snijd de champignons. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit een rode ui en drie teentjes knoflook glazig in wat olijfolie. Doe er de worteltjes bij en laat aanfruiten. Voeg kerrie naar smaak toe en een half bouillonblokje. Voeg circa 300 ml water toe. Voeg de champignons toe. Even laten stoven. Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.

Linda over haar gerecht: een scheutje room smaakt ook prima bij dit gerecht. Voeg dit op het laatst toe en laat het mee warmen. Het water wat ik heb gebruikt om groenten te wassen verzamel  ik in een emmer en spoel daar het toilet mee door. Dat scheelt weer circa 9 liter drinkwater. Wij drinken hier goedkope, supergezonde limonade bij. Die maak je als volgt: laat een citroen dobberen in warm water. Rol het dan over het aanrecht, zodat er bij het persen meer sap vrijkomt. Vul een lege limonadefles van 1,5 liter met water en het citroensap. Om het water te zoeten, kun je er Stevia poeder doorheen doen. Fris in een hete zomer en heerlijk in een duffe winter voor de kachel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *