Merliens linzensoep met lamsrib

goede linzensoepIngrediënten en benodigdheden

Smaakmakers: zout, peper, 1 eetlepel gedroogde selderij

Bijzondere smaakmaker: 1 theelepel kuruma/geelwortel

Tip: koop een pondspak linzen à circa € 1,10. Daar kunt u 5 keer een hele grote pan soep van bereiden!

Tip: groene linzen moet je vrij lang weken. Week dus meteen het hele pond en vries het vervolgens per portie van 100 gram in. Dat scheelt erg veel tijd

Tip: Kook regelmatig met kuruma/geelwortel. Er zitten veel antioxidanten in, het werkt gunstig op uw cholesterol en het helpt uw lichaam bij ontstekingen. 100 gram kost ongeveer €1,75 en u doet er jaren mee omdat een theelepel per gerecht al voldoende is.

Tip: kikkererwten zitten in de langloopbonus van Albert Hein. 200 gram voor €0,64

Tip: Let op de aanbieding bij de Lidl voor Turks brood. Normaliter kost het circa € 1,50, dus het scheelt behoorlijk wat.

  • 250 gram lamsrib €2,50
  • 100 gram groene linzen €0,22
  • 1 blikje tomatenblokjes €0,58
  • 2 eetlepels margarine (kuip)
  • 200 gram kikkererwten €0,64
  • handje vermicelli
  • Turks brood €1,00

Totaal: €4,94

Bereiding

  • 10.00uur week de linzen (dat kan ook een avond van tevoren)
  • 15.30uur Doe de stukjes lamsrib en de tomaten (de blokjes nog even zonder sap) in een ruime soeppot met 1 liter water en voeg de kuruma, de margarine en gedroogde selderij toe. Roer regelmatig
  • 15.45 Voeg de tomatensap toe, nog 1,5 liter water en de linzen en laat 2 uur afgedekt, rustig doorkoken. Af en toe doorroeren
  • 17.45 Voeg de kikkererwten en het handje vermicelli toe en laat nog 10 minuten rustig doorkoken
  • 17.55 Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *