Smaakmakers: zout, peper, 1 eetlepel gedroogde selderij
Bijzondere smaakmaker: 1 theelepel kuruma/geelwortel
Tip: koop een pondspak linzen à circa € 1,10. Daar kunt u 5 keer een hele grote pan soep van bereiden!
Tip: groene linzen moet je vrij lang weken. Week dus meteen het hele pond en vries het vervolgens per portie van 100 gram in. Dat scheelt erg veel tijd
Tip: Kook regelmatig met kuruma/geelwortel. Er zitten veel antioxidanten in, het werkt gunstig op uw cholesterol en het helpt uw lichaam bij ontstekingen. 100 gram kost ongeveer €1,75 en u doet er jaren mee omdat een theelepel per gerecht al voldoende is.
Tip: kikkererwten zitten in de langloopbonus van Albert Hein. 200 gram voor €0,64
Tip: Let op de aanbieding bij de Lidl voor Turks brood. Normaliter kost het circa € 1,50, dus het scheelt behoorlijk wat.
- 250 gram lamsrib €2,50
- 100 gram groene linzen €0,22
- 1 blikje tomatenblokjes €0,58
- 2 eetlepels margarine (kuip)
- 200 gram kikkererwten €0,64
- handje vermicelli
- Turks brood €1,00
Totaal: €4,94
Bereiding
- 10.00uur week de linzen (dat kan ook een avond van tevoren)
- 15.30uur Doe de stukjes lamsrib en de tomaten (de blokjes nog even zonder sap) in een ruime soeppot met 1 liter water en voeg de kuruma, de margarine en gedroogde selderij toe. Roer regelmatig
- 15.45 Voeg de tomatensap toe, nog 1,5 liter water en de linzen en laat 2 uur afgedekt, rustig doorkoken. Af en toe doorroeren
- 17.45 Voeg de kikkererwten en het handje vermicelli toe en laat nog 10 minuten rustig doorkoken
- 17.55 Eet smakelijk!