Makreel à la Marlous

Makreel à la Marlous
Geschikt voor 2 volwassenen

Smaakmakers: zout, peper, 1 eetl. peterselie

Tip: koop de makreel op de markt. Vraag de verkoper de vis schoon te maken en fileren (in 2 grote stukken). Een goede verkoper verleent deze service

Tip: Ook de tomaten, uien en sla zijn op de markt (en soms bij de Lidl) het gunstigst geprijsd.

Ingrediënten 

1 makreel
1/2 ui
2 grote zure bommen
1/2 krop sla
2 tomaten
2 baguettes

Bereiding: 

Zet de barbecue aan of Verwarm de oven voor. Pel en snipper de ui. Was en snijd de sla en tomaat. Snijd de zure bommen in blokjes. Meng alles tot een frisse salade. Smeer een stuk aluminiumfolie in met een beetje olie. Leg de vis met de huidkant hierop. Peper en zout op de gefileerde kant. Leg 5 tot 10 minuten op de barbecue of gril van oven. Bestrooi met de peterselie. Bak ook de baguettes volgens de aanwijzing op de verpakking.

Marlous over haar gerecht: Gebruik een eetlepeltje van het vocht van de zure bom als dressing over de salade. Ook kun je eventueel 2 eetlepels yogonaise erdoorheen doen. Let op dat de vis niet uitdroogt. Haal het meteen van de barbecue of uit de oven na de bereidingstijd.

Eén gedachte over “Makreel à la Marlous

  1. Ik doe wel eens broodjes makreel maken.
    Gerookte makreel graatjes eruit halen en vis in kleine stukjes doen.
    geroosterd witte boterham,vis erop met thaise vissaus er overheen
    Vissaus maken met klein teentje knoflook en 3 chillipepertjes en scheutje citroensap ,in een kleine schaaltje. Half uurtje laten trekken.
    Erg lekker gezond en goedkoop.

Laat een antwoord achter aan Klazienus Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *