Meatloaf à la Marlous

Meatloaf à la Marlous
Gerecht voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 1 eetl. verse thijm

Tip: kook groenten op de markt of bij de Lidl. Ook Turkse groentenwinkels zijn vaak gunstig geprijsd.

Ingrediënten 

1 ongesneden brood
250 gram half om half gehakt
125 gram salami
2 lente-uitjes
1 kleine groene paprika
1 blik ananasstukjes (567 gram)
100 gram champignons, in stukjes
1 blikje tomatenpuree
4 plakken kaas

Bereiding:

Snijd de salami en lente-uitjes fijn. Snijd de paprika en champignons in stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd een uiteinde van het brood en bewaar dit. Hol het brood uit tot er een laag van 1 cm overblijft en verkruimel het binnenste. Voor dit recept heb je 1 kop broodkruimels nodig.

Meng gehakt, broodkruimels, salami, lenteui, paprika, ananas, champignons, tomatenpuree en tijm in een grote kom. Schep dit mengsel in het brood. druk het uiteinde er weer op en steek het vast met cocktailprikkers. Leg het brood op een bakplaat, dek het af met aluminiumfolie en bak het 40 minuten. Verwijder de folie en bak het brood nog 30 minuten. Leg de plakken kaas er bovenop, bak het brood tot de kaas is gesmolten, laat het 5 minuten rusten en serveer in plakken.

4 gedachten over “Meatloaf à la Marlous

  1. Je kan de broodkruimels ook even in de oven opbakken, dan fijnmalen met de staafmixer en je hebt paneermeel. Ik doe dit ook met eventueel oud brood.

  2. Je kan hier ook een oud brood voor nemen = ook makkelijker broodkruim van te maken. Ik weet bij de (Turkse) bakker voor een habbekrats te koop. Voor dieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *