Miranda’s roerbakschotels

Miranda’s roerbakschotels
Geschikt voor 2 volwassenen

Smaakmakers: bijvoorbeeld ketjap, of kruidenkaas

Tip: hoe bepaal je nu de juiste hoeveelheid eten per persoon? Bij Bijstandsgerechten werken we met dit ezelsbruggetje: “100 gram per persoon is heel gewoon. Groente keer twee daar word je oud mee”.

Tip: In de Euroshopper verpakking zit 250 gram spekreepjes. Wat te doen met de rest? Kijk bijvoorbeeld naar Carolines kliekjestip!

Tip: Dit gerecht biedt volop mogelijkheden aan de restjes seizoengroenten in de koelkast!

Ingrediënten

200 gram spekreepjes (Euroshopper)
1 grote of 2 kleine courgettes
200 gram mie

Bereiding:

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. In de wokpan, de spekreepjes kort bakken, vervolgens de groente erbij. Voeg kruiden naar wens en smaak toe. Intussen is de pasta klaar, afgieten, eventueel een scheutje olijfolie er door. Op de borden verdelen, groentemengsel er overheen en smullen maar!

Miranda over haar gerecht: Dit gerecht kun je eindeloos variëren, want je kunt in plaats van noedels alle andere soorten en maten pasta’s gebruiken. Je kunt ook met alle soorten groenten uit de voeten kunt. Om het mezelf gemakkelijk te maken koop ik ook wel eens een lekkere roerbak groentemix wanneer het in de aanbieding is. Zo eten wij telkens weer een andere roerbakschotel. Als de garnalen in de aanbieding zijn smaken die hier ook heerlijk bij. Zo varieren we echt heel wat af, voor heel weinig geld! En je bent ook nog eens snel klaar.

4 gedachten over “Miranda’s roerbakschotels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *