Monique’s bloemkoolsoep

Monique’s bloemkoolsoep
Een heerlijk voorgerecht geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Monique's Bloemkoolsoep

Monique’s Bloemkoolsoep

Smaakmakers: 2 groentebouillonblokjes, zout, peper

1/3e bloemkool of wel restjes bloemkool
1 liter kraanwater
1/2 kuipje (100 gr) crème fraîche (Zaanse hoeve)

Bereiding:

Doe de bloemkoolroosje in een pan en doe er het water en de bouillonblokje bij. Kook tot de bloemkool gaar is. Hoe kleiner je de roosjes hebt, des te sneller is het gaar. Haal de roosjes uit de pan en doe deze in een hoge litermaat. Met de staafmixer maak je van de bloemkool een puree. De crème fraîche bij de bloemkoolpuree doen en nogmaals met de staafmixer even mixen. De puree bij de bouillon in de pan doen en op smaak brengen met peper en zout. Eet smakelijk!

Monique over haar gerecht: Je kunt op deze wijze ook van broccoli, spinazie, courgette en wortels soep maken. Zelf gebruik ik de restjes in de koelkast voor het maken van soep. Zo hoef je niets weg te gooien.

6 gedachten over “Monique’s bloemkoolsoep

  1. Ik zou de roosjes de eerste dag als groente gebruiken en de soep een later van de stronken maken. Dubbel plezier van dezelfde bloemkool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *