Monique’s bloemkoolsoep
Een heerlijk voorgerecht geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 2 groentebouillonblokjes, zout, peper
1/3e bloemkool of wel restjes bloemkool
1 liter kraanwater
1/2 kuipje (100 gr) crème fraîche (Zaanse hoeve)
Bereiding:
Doe de bloemkoolroosje in een pan en doe er het water en de bouillonblokje bij. Kook tot de bloemkool gaar is. Hoe kleiner je de roosjes hebt, des te sneller is het gaar. Haal de roosjes uit de pan en doe deze in een hoge litermaat. Met de staafmixer maak je van de bloemkool een puree. De crème fraîche bij de bloemkoolpuree doen en nogmaals met de staafmixer even mixen. De puree bij de bouillon in de pan doen en op smaak brengen met peper en zout. Eet smakelijk!
Monique over haar gerecht: Je kunt op deze wijze ook van broccoli, spinazie, courgette en wortels soep maken. Zelf gebruik ik de restjes in de koelkast voor het maken van soep. Zo hoef je niets weg te gooien.
Wat een goed idee, die ga ik zeker opslaan! Hier zal mijn man wel blij mee zijn denk ik, die is gek op bloemkool. Misschien wat nootmuskaat toevoegen voor wat extra diepte?
Ik zou de roosjes de eerste dag als groente gebruiken en de soep een later van de stronken maken. Dubbel plezier van dezelfde bloemkool.