Moniques Hollandse maaltijd

Moniques Hollandse maaltijd
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: zout en paprikapoeder

Tip: aardappelen kunnen ook prima in de schil gekookt worden

Ingrediënten:
750 gr aardappelen
2 schnitzels (in de reclame kopen)
600 gr sperziebonen (Lidl)
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was ze goed en laat ze ongeveer 3 minuten koken (geen zout toevoegen). Giet ze af en spoel ze even na met koud water.
Ondertussen, dop de boontjes en zet ze op met ruim water en zout naar smaak. Kook (beet)gaar. Doe een beetje boter of olie in een koekenpan en doe hier, als de boter/olie heet is, de uitgelekte aardappelblokjes bij. Doe er naar smaak zout en paprikapoeder bij. Bak de blokjes lekker bruin.
Snijd de schnitzels in de lengte doormidden en daarna in dunne reepjes. Bak ze in hete olie of boter tot ze lekker knapperig en bruin zijn. Giet de sperziebonen af, doe er een klontje boter en wat nootmuskaat bij.
Monique over haar gerecht: een zak aardappeltjes om te bakken is snel gekocht, maar is ook vaak nog best prijzig. Ook een lekkere gepaneerde varkensschintzel is best prijzig. Daarom is dit gewoon een simpele oplossing. Hoe goedkoop kan een maaltijd zijn? Smullen maar weer!

Eén gedachte over “Moniques Hollandse maaltijd

Laat een antwoord achter aan sandra bieckmann Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *