Moniques zuurkool met ananas

Moniques zuurkool met ananas
Geschikt voor 2 volwassenen

moniques zuurkool met ananas

Smaakmakers: 1 blokje runderbouillon, 1 dessertlepel suiker, peper

Tip: Rundergehakt is bij de Marokkaanse slager bijna altijd in de aanbieding
Tip: Magere melk van het merk Interall (Konmar) is zeer goed geprijsd

Variatietip: u kunt eventueel gewelde rozijntjes/abrikozen, stukjes appel toevoegen
Variatietip: wilt u geen vlees? Gebruik dan bijvoorbeeld blokjes oude kaas

Ingrediënten

  • 750 gr. aardappelen
  • 1 zakje zuurkool
  • 1 klein blikje ananas
  • 250 gr. gehakt
  • klontje boter
  • 100 ml melk

Bereiding:

  • Snijd de ananas ringen in blokjes
  • Kook de aardappelen in de bouillon
  • Doe de zuurkool in een andere pan en voeg een scheutje water, het sap van de ananas, de suiker en een snufje peper toe
  • Bak het gehakt zonder boter of olie in een koekenpan
  • Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje
  • Haal het gehakt en de zuurkool van het vuur af. Laat de deksel op de pan.
  • Giet de aardappelen af, maar laat een bodempje vocht over. Stamp de aardappelen hierin fijn (niet met de staafmixer, want dan krijg je kauwgum).
  • Voeg de zuurkool, het gehakt, het klontje boter en de ananas toe en meng alles door elkaar tot een smeuïge massa.
  • Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *