Moniques zuurkool met ananas
Geschikt voor 2 volwassenen
Smaakmakers: 1 blokje runderbouillon, 1 dessertlepel suiker, peper
Tip: Rundergehakt is bij de Marokkaanse slager bijna altijd in de aanbieding
Tip: Magere melk van het merk Interall (Konmar) is zeer goed geprijsd
Variatietip: u kunt eventueel gewelde rozijntjes/abrikozen, stukjes appel toevoegen
Variatietip: wilt u geen vlees? Gebruik dan bijvoorbeeld blokjes oude kaas
Ingrediënten
- 750 gr. aardappelen
- 1 zakje zuurkool
- 1 klein blikje ananas
- 250 gr. gehakt
- klontje boter
- 100 ml melk
Bereiding:
- Snijd de ananas ringen in blokjes
- Kook de aardappelen in de bouillon
- Doe de zuurkool in een andere pan en voeg een scheutje water, het sap van de ananas, de suiker en een snufje peper toe
- Bak het gehakt zonder boter of olie in een koekenpan
- Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje
- Haal het gehakt en de zuurkool van het vuur af. Laat de deksel op de pan.
- Giet de aardappelen af, maar laat een bodempje vocht over. Stamp de aardappelen hierin fijn (niet met de staafmixer, want dan krijg je kauwgum).
- Voeg de zuurkool, het gehakt, het klontje boter en de ananas toe en meng alles door elkaar tot een smeuïge massa.
- Eet smakelijk!