Over Bijstandsgerechten

Bijstandsgerechten is een initiatief van Merlien Welzijn. Zij is als kind opgegroeid in een eenoudergezin wat rond kwam van een bijstandsuitkering. Intussen heeft zij gestudeerd en heeft al jaren een goed betaalde baan. De passie voor mensen die het met minder moeten doen is altijd gebleven. Na het lezen van de kabinetsplannen van Rutte II, eind 2012, herleefde het idee dat Merlien als kind had (namelijk om gerechten en tips te delen met een ieder die het niet zo breed heeft) weer op. Het zou mensen met een klein budget namelijk knap lastig gemaakt worden die komende regeerperiode.

Merlien Welzijn: “Ik ben maar 1 persoon met een goed idee en met de wil om te helpen. Mijn motto is echter ‘Alleen kan ik veel, maar samen nog veel meer’. Dit motto zou ik graag delen met iedereen die zich geroepen voelt om het verschil te maken. Ik besteed een deel van mijn inkomen al sinds jaar en dag aan anderen. Hetzij door spullen ter beschikking te stellen. Hetzij door mensen eens mee te nemen op een leuk dagje uit, of wat dan ook.

Samen met u zou ik een stapje verder willen gaan. Een website geeft de gelegenheid om 24 uur per dag zaken met elkaar uit te wisselen. Terwijl het voor u bijvoorbeeld de normaalste zaak van de wereld is dat je oud brood gebruikt voor één of ander creatief gerecht, zit iemand anders te tobben en gooit het helaas weg met pijn in het hart, bij gebrek aan inspiratie. Op deze plek kunt u tips met elkaar delen, en slimme gerechten posten. Die gerechten blijven altijd eigendom van uzelf. Ik doe er niets mee. In de budgetkookboeken van Bijstandsgerechten staan alleen mijn eigen recepten.

Bijstandsgerechten is geregistreerd als onderneming bij de KvK (51365863) in verband met de verkoop van budgetkookboeken. Met de verkoopopbrengst hield ik dit initiatief in de lucht. Sinds enkele jaren is de verkoopopbrengst niet meer voldoende om de kosten te dekken. Toch heb ik besloten om door te gaan. Jaarlijks bezoeken ruim 100.000 unieke bezoekers de website. Die mensen wil ik niet laten stranden dus voldoe ik de kosten als privé persoon.

Heb je mooie budgetrecepten of goede bespaartips? Mail ze gerust. Laten we er samen wat van maken!

Wilt u contact opnemen? Mail dan naar info@bijstandsgerechten.nl

43 gedachten over “Over Bijstandsgerechten

 1. Ik ontdek bij toeval deze site omdat ik op zoek was naar een simpel recept voor sla stamppot. Heb na even rondneuzen zoveel handige ideeen gezien om met weinig geld goed te kunnen eten. Geweldige site!

 2. Hoi,

  wat een geweldige site.
  Super dat je dit doet.
  Zal vanaf nu heel vaak op je site kijken en wanneer ik de mogelijkheid heb je kookboek bestellen.

  Groetjes Kim

 3. Wat een geweldig initiatief en leuke site. Zelf ben ik ondernemer en het laatste jaar gaat het een stuk minder goed met mijn bedrijf. Hoewel de vooruitzichten goed zijn en ik vertrouwen heb dat mijn nieuwe businessconcept een succes zal zijn, zit ik in nu een moeilijk pakket van al 5 maanden geen inkomsten te hebben.Ik ben dus erg blij met jouw lekkere recepten voor weinig. Dankjewel

  • Ha Ra Yos, zolang dit soort mooie berichten blijven binnenkomen gaat Bijstandsgerechten door! 🙂 Zet ‘m op! En, goede business gewenst!! groetjes van Merlien Welzijn (initiatiefnemer Bijstandsgerechten)

 4. Hoi Merlien,

  Wat een geweldige site. Heb sinds kort bewindvoering en moet rondkomen van €50 per week. Daar gaan de reiskosten voor mijn zoon ( €10 per 2 weken ) nog vanaf. Je site helpt me rond te komen. Heel erg bedankt.
  Groetjes, Sandra

  • Ha Sandra, fijn dat de site van pas komt! Houd ook (indien mogelijk) de Facebookpagina in de gaten, want daar zworden regelmatig interessante cadeaus (zonnestraaltjes) verloot. groetjes van Merlien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *