Petra’s spruitjesschotel

Petra’s spruitjesschotel
Geschikt voor 2 volwassenen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smaakmakers: peper en  paprikapoeder

Tip 1: het spruitjes seizoen loopt van oktober tot maart. Voor een goede prijs koopt u ze bij voorkeur in deze periode. In het vriesvak van uw supermarkt kunt u ook buiten het seizoen gunstige prijzen vinden
Tip 2: Maak zelf aardappelpuree. Dit is niet alleen verser, maar ook smaakvoller. En, er zitten geen e-nummers in
Tip 3: gebruik geen extra zout. De spekreepjes bevatten al voldoende zout
Tip 4: verzadigd vet heeft een ongunstig effect op de gezondheid. Ook kaas bevat verzadigd vet. Echter, ook veel goede eigenschappen! Met mate kaas eten past daarom prima in een gezonde leefstijl
Ingrediënten
250 gr (Euroshopper) spekjesreepjes
450 gr spruitjes (Lidl)
450 gr aardappelen
2  plakken kaas, jong 48+ Euroshopper
Bereiding:
Kook de aardappels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze af en stamp ze fijn met (kruiden naar keuze en) een beetje kookvocht. Maak de spruitjes schoon en kook ze in 6-8 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen en bak ondertussen de spekjes (zonder toevoeging van extra vet) zachtjes. De spekjes mogen niet te hard worden. Vet een ovenschaal in met een dun laagje boter. Snijd de spruitjes door midden. Voeg wat peper en paprikapoeder toe en roer de spekjes en gehalveerde spruitjes door de aardappelpuree. Doe het mengsel in de ovenschaal. Leg hier de plakjes kaas op. Zet de schaal in de oven op 200 graden tot de kaas gesmolten en een beetje krokant is.
Petra over haar gerecht: om tijd te besparen neem ik soms wel eens een zakje aardappelpuree van AH. Eet smakelijk!

8 gedachten over “Petra’s spruitjesschotel

  1. Je kunt de spruitjes ook op het laatst aan de aardappelen toevoegen (of met een stoommandje erboven mee stomen) scheelt weer gasgebruik.

Laat een antwoord achter aan Merlien Welzijn Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *