Ravioli à la Marlous

Ravioli à la Marlous
voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: grote theelepel pesto, zeezout, vijf seizoenen peper

Tip: een potje pesto is vaak ook goedkoop verkrijgbaar bij de Xenos

Ravioli mozzarella en tomaat (AH of Xenos)
euro 1 kipfilet (in hele kleine blokjes van 5 cm snijden)
125 gr pakjes mozzarella (Euroshopper) (in blokjes van 1 cm snijden)
1 tomaat (in blokjes van 1 cm snijden)
Flesje kookroom (AH)
1 krop veldsla
olijf olie om te bakken
30 gr Parmezaanse kaas

Snijd de kip en doe in de pan met een beetje olie (olie even heet laten worden). Zet ondertussen de ravioli op en kook volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd op een schone snijplank de tomaat en mozzarella. Voeg deze toe als de kip gaar is. Voeg de pesto toe, de kookroom, peper en zout. proef of de smaak goed is en voeg evt naar smaak nog wat peper, zout of pesto toe.

Marlous over haar gerecht: dien de pasta en de saus los van elkaar op. garneer op je bord met Parmezaanse kaas en evt met veldsla of rucola.

8 gedachten over “Ravioli à la Marlous

  • Beste Wester, bedankt voor het melden van de typefout. 50 cm is gewijzigd in 5 cm. met vriendelijke groeten, Merlien Welzijn

 1. Ik rasp ook zelf kaas. Eens in de zoveel tijd koop ik onhandige stukken kaas bij de kaasboer. Die rasp ik en vries ik in.
  Als ik kaas nodig heb kan ik wat kaas “losmaken” door in de zak te knijpen. Prima oplossing voor quiche, pizza en pastagerechten. Verder is er geen bewaarmiddel aan de kaas toegevoegd (zoals in de kaas in zakjes in de winkel)

 2. Hoi Marlous,

  Wat ziet dit er heerlijk uit, ga ik zeker uitproberen!
  Misschien nog een kleine budget-tip: bij Jumbo en Aldi koop je een bolletje mozzarella voor resp. €0,42 en €0,45, dus dat scheelt weer.
  Ik heb bij Jumbo een kaasrasp gekocht € 4,99 en hoef dus nu geen dure geraspte kaas meer te kopen, maar rasp zelf mijn kaas van een goedkoop stuk kaas.

  Met bourgondische groet,
  Rengelina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *