Rengelina’s courgette-kippensoep

Rengelina’s courgette-kippensoep
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: knoflook, 2 (kruiden)bouillonblokje, mosterd, kerrie, paprikapoeder, dragon

Tip 1: de juiste hoeveelheid soep is voor een maaltijdsoep 500 ml, als tussendoortje of voorgerecht 200 ml per persoon
Tip 2: een pot kant-en-klare kipbouillon kost circa € 0,85. Het basis gerecht komt dan totaal op € 1,90 uit. Dus, als het een keer om financiële redenen niet lukt om een verse kippenbouillon te maken, dan is dit een alternatief
Tip 3: het courgette seizoen loopt van juli tot september

Ingrediënten en kosten:

600 gr courgette € 0,75
1 kilo kippenpoten € 1,95
1 grote ui, 0,10
1,5-2 liter kraanwater
1 grote aardappel € 0,20
totaal: € 3,00

Bereiding: Trek een bouillon van de kippenpoten en de bouillonblokjes. Als de kip gaar is, haal het uit de pan en pluk het. Zet het vlees apart. Was de courgettes en snijd ze in grove stukken. Pel en snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in stukken. (Indien u de variatietip gebruikt, bak dan nu ook de spekjes uit en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier)

Fruit de courgettes en ui in een beetje olie of boter. Voeg knoflook, mosterd, kerrie en paprikapoeder naar smaak toe en bak even mee. Blus af met de bouillon. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes doorkoken. Neem met een schuimspaan de courgettes en aardappel uit de soep en pureer ze. Voeg de gepureerde courgettes en aardappel weer toe en roer de soep door. Breng de soep op smaak met peper en een snufje zout. (U hoeft geen zout toe te voegen als u de variatietip met spekjes toepast, want spekjes zijn ook zout!). Voeg de kip toe aan de soep en laat 5 minuten staan.

Rengelina over haar gerecht: variatietip: garneer de soep met 50 gr uitgebakken spekjes (€ 0,50), 4 eetl slagroom (€ 0,10) en een plukje geraspte oude kaas (€ 0,50). Serveertip: verwarm de borden of kommen voor. Eet smakelijk!

2 thoughts on “Rengelina’s courgette-kippensoep

  1. Hallo Chocka,

    Dank je wel voor je reactie en aanvulling, klopt idd over het zout, ik vind te veel zout ook niet lekker en het is ook niet gezond.

    Met een staafmixer gaat het sneller, maar die heb ik niet, vandaar de blender.

    Bourgondische groetjes,
    Rengelina

  2. U hoeft ook geen zout toe te voegen omdat het bouillonblokje vaak al zout van smaak is. Daarbij gebruik al redelijk veel overige kruiden die de smaak maken zonder dat je daarbij nog eens zout moet gebruiken.

    En mocht je een staafmixer hebben, kan je daarmee makkelijk de groenten pureren in de pan, zonder deze eerst uit de pan te hoeven scheppen.

Laat een reactie achter op Rengelina Griekspoor Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *