Sandra’s Bobotie

Sandra’s Bobotie
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

sandraas bobotie

Smaakmakers: 1/2e eetl kerriepoeder, 1 1/2e eetl suiker, 1 theel zout, 3 laurierblaadjes, een snufje peper, 1/2e theelepel kurkuma (ook wel koenjit of geelwortel genoemd), 1 eetl azijn

Tip 1: smaakmakers koop je 1 keer en je doet er vervolgens maanden, zo niet jaren mee. Investeer er een paar euro in, want het is de goedkoopste manier om te variëren. En, verandering van spijs doet eten!

Tip 2: ook olie is een ingrediënt wat dagelijks gebruikt wordt maar sporadisch gekocht hoeft te worden. Investeer in een grote verpakking, gebruik spaarzaam en teer er maanden op!

Ingrediënten

500 gram gehakt
2 grote uien
500 gram sperziebonen
1 snee witbrood
250 ml melk
2 eieren
½ kopje rozijnen zonder pit
400 gram rijst

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Dop de sperziebonen. Pel en snipper de uien. Week het brood in de melk en knijp de melk er daarna weer uit. Kneed het brood fijn. Fruit de ui circa 3-4 minuten tot ze bruin zijn. Voeg de gehakt toe en braad tot rul.

Meng het brood, 1 ei, de helft van de melk, kerriepoeder, suiker, zout, wat peper, kurkuma, azijn en rozijnen met het gehakt/ui mengsel.

Schep het geheel in een ingevette ovenschotel. Leg de laurierblaadjes in het mengsel. Bak het geheel ongeveer 15 minuten in de oven op 180°C.

Klop het overige ei en melk en gooi dit over de schotel. Laat dit daarna nog een half uur in de oven staan. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de sperzieboontjes in 10-15 minuten gaar

Sandra over haar gerecht: De smaak van dit gerecht is lekker zoet en hartig tegelijk. In plaats van een eetlepel azijn kun je ook sap van een halve citroen gebruiken.

5 gedachten over “Sandra’s Bobotie

  1. Heerlijk gerecht, alles gehalveerd en voor een persoon gemaakt. Had diepvries sperziebonen en kort kokende rijst. Heb de sperziebonen en rijst samen gekookt misschien een tip voor als je geen verse sperziebonen hebt

  2. Dat lijkt me heerlijk! Ga ik ook maken deze vakantie! Dank je wel !
    ik zal alleen wat minder gehakt gebruiken. Ik gebruik altijd 75 gram pp en als er ei of kaas door een gerecht zit nog wat minder,

  3. De boboti was erg lekker. Ik had alleen de hoeveelheid kerrie verkeerd toegevoegd. Desondanks was het heerlijk. Ga ik zeker nogmaals maken.

Laat een antwoord achter aan Eefje Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *