Sandra’s koolvis
Geschikt voor 1 volwassene
Smaakmakers: viskruiden
Tip 1: 200 gr hamblokjes kosten circa € 1,19 bij de Lidl
Tip 2: 1 kilo bloemkool, broccoli, wortelmix uit de diepvries kost circa € 1,79 bij de Lidl
Tip 3: 1 kilo bloem kost circa € 0,50 bij de Aldi/Lidl. Altijd handig om in huis te hebben!
Ingrediënten en kosten:
200 gram aardappelen € 0,20
50 gram hamblokjes € 0,30
100 gram diepvries koolvis filet € 0,60
200 gram diepvries bloemkool, broccoli en wortelmix € 0,36
100 ml melk € 0,05
10 gram bloem
30 gram geraspte kaas € 0,15
totaal: € 1,66
Bereiding:
Ontdooi de vis en strooi er wat viskruiden op. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. De schijfjes 2 minuten koken. In een vergiet laten uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak in een pan een roux door een klontje boter te smelten. Voeg de bloem toe en rol het met de boter tot een bal in de pan. Voeg de melk in 1 keer toe. Blijf met een garde roeren tot de boter/bloem bal opgelost is en de saus dik begint te worden. Los 1/3e van de kaas in de saus op. Voeg daarna de hamblokjes toe aan het geheel.
Leg de koolvisfilet in een ovenschaal. Leg op de vis de bloemkool, broccoli en wortelmix. Vervolgens hier dakpansgewijs de aardappelschijfjes op. Schenk de saus over de aardappelschijfjes heen. Strooi de rest van de geraspte kaas over de aardappelschijfjes. Laat de schotel circa 25 minuten garen in de oven.
Ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden gaar laten worden.