Sandra’s Mexicaanse schotel
Geschikt voor 1 volwassene
Smaakmakers: zout, knoflook, Taco kruiden (of chili poeder), gehaktkruiden
Tip: Mexicaanse roerbakmix (700 gr van jumbo)
Ingrediënten:
100 gram gehakt
230 gram Mexicaanse roerbakmix
120 gram rijst
Blikje tomatenpuree
50 ml kraanwater
Bereiding:
Rijst met en beetje zout koken volgens de verpakking.
Het gehakt rul bakken in een pan met een klein beetje boter en wat gehaktkruiden. De Mexicaanse roebakmix toevoegen. Roerbakken tot de groente gaar is. Blikje tomatenpuree, het water en wat taco kruiden (of chilipoeder) en knoflookpoeder toevoegen.
Rijst op een bord scheppen of in een leuk vormpje storten. Roerbakmix eromheen scheppen.
Tip: Je kunt heel gemakkelijk gehakt verdelen in diepvrieszakjes, in porties van ongeveer 100 gr. Ik sla die porties altijd met zakje en al helemaal plat. Dat ontdooit makkelijk en snel, en en passant kun je ook even je eventuele frustratie wegslaan.. (altijd maar schrapen om je menu sluitend te krijgen kan nogal frustrerend zijn, toch? ;-))
Dank je anneke! Goeie tip ook van dat gehakt platslaan.
dat zie er goed uit het proberen waard,
Hoi hoi.
we zijn nu je recept aan het uitproberen.
het ruikt al super.
Als aanvulling op de melding van Chantal,
’t rook niet alleen erg lekker….’t smaakt ook heel erg lekker 😉
dit lijkt me heel erg lekker.. ga het zeker een x uit proberen..