Sandra’s nasi pindasaus

Sandra’s nasi pindasaus
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

sandraas nasi

Smaakmakers: sambal, ketjap, scheutje slasaus, 4 eetl. pindakaas

Tip: slasaus maak je heel gemakkelijk zelf met bijvoorbeeld 2 eetl. mayonaise, een snufje zout en peper en een plasje sap van augurken uit pot
Tip: sambal oelek maak je gemakkelijk zelf door wat verse pepers fijn te stampen met een snufje zout en wat (zonnebloem)olie. Je kunt jouw sambal een smaakje geven door er bijvoorbeeld een beetje zoete ketjap aan toe te voegen of juist wat tomatenpuree, of wat dan ook.

Ingrediënten

420 gram rijst
200 gram ham reepjes (Lidl)
3 eieren
400 gram bami groenten (Jumbo/Lidl)
1 komkommer (400gr)

Bereiding: 

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Was en snijd de komkommer in plakjes en meng dit met een scheutje slasaus.

Roerbak de eieren in een klein klontje boter. Voeg de bami groenten en ham reepjes toe en roerbak deze op hoog vuur gaar. Voeg sambal en ketjap naar smaak toe. Schep de gekookte rijst door het groente en vleesmengsel. Zet het vuur uit en laat de nasi met de deksel op de pan een minuut of 5 staan.

In de tussentijd maakt u de satésaus als volgt: mix de pindakaas, 6 eetl. kraanwater en een scheutje ketjap in een pan op laag vuur. Roer door met een houten lepel. Voeg hierna elke keer een scheutje water toe totdat de saus de gewenste dikte heeft. Als je het te flauw vindt smaken nog een klein scheutje ketjap toevoegen.

Dien de nasi op in een bord. Doe de komkommersalade in een aparte kom. Schep wat saté saus over de nasi. En, eventueel sambal bij 😉

Sandra over haar gerecht: in plaats van een kant en klare zak bami groenten kun je natuurlijk ook heel slim je eigen groentemix maken met bijvoorbeeld, taugé, wortel, ui, prei, etc. Aan de komkommer kun je naast slasaus ook eventueel wat kruiden als bieslook en peterselie toevoegen. Dit smaakt ècht net als bij de Chinees 🙂

5 gedachten over “Sandra’s nasi pindasaus

  1. Hoi hoi, deze week deze maaltijd klaargemaakt, en het was erg lekker.
    Zeker voor herhaling vatbaar!
    Dank je wel voor het plaatsen van dit gerecht op deze site!
    Groetjes, Marieke.

Laat een antwoord achter aan Cindy Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *