Sandra’s sheppard’s pie

Sandra’s sheppard’s pie
Geschikt voor 5 personen

Bijstandsgerechten_sandraas sheppards pie

Smaakmakers: 1 bouillonblokje, peper, zout, nootmuskaat

Ingrediënten 

300 gram gedroogde linzen 
125 gram champignons
2,5 kilo aardappelen
200 gram peen
250 gram uien
300 gram doperwtjes
1 blik tomatenblokjes
200 ml warme melk
2 el bloem
600 ml kraanwater

Bereiding:

Laat de linzen 4 uur wellen in een schaal met koud water. Linzen die tijdens het wellen boven komen drijven wegnemen. Schil de aardappelen. Schrap de wortels en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de uien. Bij doperwten uit blik, eerst laten uitlekken.

Kook de aardappelen gaar in zout water. Fruit intussen de uitjes in de olie. Voeg de wortelen en doperwten toe en bak even mee. Bestrooi met bloem en blus met water en tomatenblokjes. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Giet de geweekte linzen af. Voeg de linzen toe aan de pan. Kruid af met peper. Kook ongeveer 10 minuten op een zacht vuur.

Giet de aardappelen af en maak er een puree van met de melk en eventueel een klontje boter. Breng op smaak met nootmuskaat. Vet een vuurvaste schaal in. Doe het mengsel van linzen en groenten in de schaal, verdeel de aardappelpuree erover. Bak ca. 30 min. in de oven op 175°C (hete lucht).

Sandra over haar gerecht: Dit gerecht is een mooi gerecht om groente restjes op te maken. Er kan bv ook prei, sperziebonen, paprika en andere groentes toegevoegd worden. Gebruik je liever linzen uit blik? Laat ze dan uitlekken. Voeg dan tijdens de bereiding geen water toe. Blus direct af met de tomatenblokjes.

6 gedachten over “Sandra’s sheppard’s pie

  1. Hallo,
    Ik maak al jaren shepperds pie, dit is mijn recept:
    Gehakt
    1 Courgette
    1 Aubergine
    1 doosje Champignons
    Knoflook (zoveel als je lekker vindt, ik doe er 3 teentjes in)
    Ui
    Tomatenpuree
    Geraspte kaas
    Gehakt rul bakken, groenten kleinsnijden meebakken, tomatenpuree erbij, knoflook, een beetje van de geraspte kaas erdoor. Op smaak maken met zout/peper/paprika/nootmuskaat en Italiaanse kruiden. In de ovenschaal.
    Aardappelpuree kan van Maggie Ovenschotel; water toevoegen even doorroeren, (ik doe er de rest vd geraspte kaas bij en wat Italiaanse kruiden+ nog 1 teen knoflook) en doorroeren na 2 minuten. Over het gehakt groenten mengsel en 25 min in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *