Tamara’s kippensoep

Tamara’s kippensoep
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: peper, zout

Tip: koop seizoengroenten op de markt (tegen sluitingstijd), bij de Turkse groenteman of in de aanbieding bij de supermarkt. Het bloemkoolseizoen loopt van februari tot december, het peen seizoen van mei tot maart

Ingrediënten 

1 kilo kippenpoten
1/2 bloemkool (circa 350 gr)
2 prei (circa 200 gr)
1/2 bosje selderij
150 gr peen
200 gr rijst of schelpjespasta

Bereiding:

Was en snijd de bloemkool, prei, peen en selderij. Kook de kippenpoten in ruim water met een beetje zout en peper. Neem de kip uit de pan als deze gaar is. Voeg de soep groenten toe en laat 10 minuten doorkoken. Pluk de kip in de tussentijd. (Voor moeilijke groenten eters kunt u de soep pureren zodra de groenten gaar zijn.) Voeg de kip weer toe en de rijst of pastaschelpjes. Laat nog 10 minuten doorkoken.

Tamara over haar gerecht: als de zakjes soepgroenten in de aanbieding zijn, dan kun je het jezelf ook eens wat makkelijker maken. In plaats van zout kun je ook eventueel bouillonblokjes gebruiken. Smakelijk eten!

Eén gedachte over “Tamara’s kippensoep

  1. Als je soep-botten haalt bij een slager dan kan je zelf je bouillon trekken van de botten. Nog goedkoper. (meestal is dat toch ‘afval’ voor de slager zelf)

Laat een antwoord achter aan inge Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *