Toines broccoli stampprut

Toines broccoli stampprut
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: zout, kipkruiden

Tip: eet groenten uit het seizoen. Dat scheelt in de portemonnee. Kijk bijvoorbeeld hier voor een handig seizoenoverzicht

Tip: koop vlees in de aanbieding of bij een Marokkaanse slager voor een gunstige prijs

Tip: hanteert u rauwe kip? Kijk uit voor kruisbesmetting. Was alles wat met rauwe kip in aanraking is gekomen direct met zeep.

Wist-u-dat: Broccoli een super groente is. Er zit o.a. B1, B2, caroteen, calcium, ijzer en vitamine c in. Voor € 0,90 in het seizoen een geweldige weerstand booster, dus!

Ingrediënten en kosten:

400 gr kipfilet € 2,50
1,5 kilo aardappels (iets kruimig) € 1,50
1 broccoli € 0,90
totaal: € 4,90

Bereiding:

Kook de aardappels volgens de aanwijzing op de verpakking. Was en snijd de broccoli. Kook de broccoli met een snufje zout in circa 9-12 minuten gaar. Kruid de kipfilet met kipkruiden en bak het in boter. Giet de aardappels en broccoli af als de kooktijd verstreken is. Stamp ze samen fijn. Voeg de kipfilet (inclusief boter uit de pan) erbij en meng het geheel.

Toine over haar gerecht: Om de prut lekker smeuïg te maken kun je tijdens het stampen eventueel een scheutje melk toevoegen. Dit gerecht is ook geschikt als ovenschotel. Afbakken in de oven met een laagje kaas is ook erg lekker.

1 gedachte op “Toines broccoli stampprut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *