Toines siepelsop

Toines siepelsop
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 2-3 bouillonblokjes, 2 teentjes knoflook

Ingrediënten en kosten:

500 gr uien € 0,60
meergranen afbak stokbrood € 1,10
100 gr geraspte kaas (Euroshopper) € 0,70
totaal: € 2,40

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pers de knoflook. Bak de uien met de knoflook op rustig vuur goudbruin in een beetje olie of boter. Voeg 1 tot 1,5 liter water toe en laat nog 15 minuten doorkoken met de bouillonblokjes.

Bak het stokbrood volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd het in stukken en bestrooi met een beetje kaas. Nog 2 minuten terugplaatsen in de oven.

Toine over dit gerecht: In plaats van afbakstokbrood kun je heel goed oud brood gebruiken! Dan kost het gerecht zelfs maar € 1,30. En weet je wat ook lekker is? Een klein scheutje cognac in je soepkom. 🙂

4 thoughts on “Toines siepelsop

  1. en wil je de soep een mooie bruine kleur geven? Laat dan een (schoongeboende) donkere uienschil meekoken. Wel eruit halen voor het opdienen.

  2. Haha, leuk juist want ik wist wat het betekende maar het woord is grappig en maakt nieuwsgierig voor wie het niet kent! De soep is superlekker, ik heb geen cognac in huis maar voor 1,50 een klein flesje Madeira mee genomen en daarvan de helft erbij….toppie
    Als ik stoofvlees heb gegeten gebruik ik de restjes daarvan als basis voor uiensoep.

  3. Ik mis de vertaling ‘Uiensoep’ want betekent het Friese Siepelsop.
    Ik mis ook tenminste 1 maar (naar smaak) liever 2 Laurierblaadjes die je gewoon meekookt en een flinke slinger aan de verse pepermolen.
    Persoonlijk vind ik het ook feestelijker -en restaurant waardiger als je de plak stok- of oud brood met de kaas in in een soepkom legt er dan de soep omheen giet en dan gezamenlijk nog even onder grill laten gratineren.
    Nb; Een restje gruyere of blauwe schimmelkaas, maakt het net iets pittiger en Franser…
    😉 J

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *