Uw (bespaar)tip

Het voordeel van een klein inkomen is dat het je prikkelt om creatief na te denken. De één is daar beter in dan de ander. Via deze website kunt u tips en adviezen krijgen en delen. Zo hoeft niemand telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Gebruik deze pagina om te laten weten:

59 gedachten over “Uw (bespaar)tip

  1. Ik maak altijd macaroni met hard gekookte eieren
    en bak uien en later smac of een blik ham in blokjes kerrie er over heerlijk en kost bijna niets
    en de macaroni breng ik aan de kook een uur voor de tijd en laat het gewoon staan gaart vanzelf scheld veel gas

  2. Hoi, wat een leuke website!
    Een kleine tip over theezakjes.
    Ik hang 1 theezakje in een thermoskan en vul die met kokend water. Door steeds kokend water aan te vullen is er de hele dag (of langer) thee van 1 zakje i.p.v. 2 of 3 kopjes. Je krijgt echt veel meer thee zo. Geen grote besparing natuurlijk maar toch….

    * De kringloop heeft regelmatig (grote) thermoskannen met druksysteem á ong 2,50. Dat is nog makkelijker

    Myriam

  3. Hoi,

    Ik heb ook nog een recept voor een goedkope vleesvervanger.
    Oud brood, maakt niet uit wat, met korst in kleine stukjes snijden en daar warme groentebouillon overheen gieten. Niet teveel want het moet niet zompig worden. Laat het brood een half uurtje weken. Voeg er vervolgens nog wat kruiden door, blokjes kaas, noten, paddenstoelen, tukjes ui, groentes of wat dan ook. Alles nu goed kneden en eventueel nog wat paneermeel bij het mengsel voegen als het te nat is. Laat alles goed afkoelen en zet in de koelkast. Als het mengsel koud is kleeft het amper, vandaar.
    Maak nu schijven, balletjes of worsten van het broodmengsel en bak ze lekker bruin in de koekenpan.

    Nog een lekker vegetarisch recept:
    Ziet eruit als rauw gehakt:-)

    Verkruimel wat rijstewafels en doe er wat tomatenpuree doorheen, een fijn gehakt uitje en maak op smaak af met peper en zout en evt. wat mosterd
    Lekker op een toastje.

  4. Hoi wat een leuke site veel ibspiratie .Ik heb zelf nog een leuk recept.Hamburgers van blik bruine linzen uitlekken 75 gram havervlokken erdoorheen kneden met gefruit uitje gefruit met lepel mosterdzaad en cayun poeder.Burgers van vormen en door droge gefrituurde uitjes heenhalen voor bakken enkele minuten; Beide zijde .Omdat de burgers niet zo stevig zijn in pitabroodje opdienen .Super goedkoop super lekker en ook mijn vleeseters smullen mee. Meestal seveer ik er witte koolsla bij met geraspte winterpeen appeltje en lepel mayo met zoetje als dressing.
    Bedankt voor jullie recepten !

    • Ha Willemien, bedankt! Ook voor jouw eigen bijdrage! Die voeg ik graag toe aan de website. Het kan even duren, maar binnenkort prijkt jouw recept hier op de website. groetjes, Merlien

Laat een antwoord achter aan Jonne Misset Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *